23948sdkhjf

Grønt lys til grøn bydel

80 pct. af bygningerne og 90 pct. af træerne skal bevares, når patienter, læger og sygeplejersker forlader Frederiksberg Hospital

Hovedparten af de gamle bygninger og store trækroner bevares, når hospitalsafdelingerne op få år forlader Frederiksberg Hospital til fordel for Nyt Hospital Bispebjerg.

Frederiksberg Kommunalbestyrelse har netop vedtaget udviklingsplanen ”Gro det nye af det gamle”, som sætter rammerne for, hvordan det cirka 106.000 kvm store areal ved Frederiksberg Hospital skal udvikles i fremtiden.

- Den sætter retning for udviklingen på en måde, der viser maksimal respekt for historien og for borgernes mange ønsker, samtidig med at den tegner konturerne af et moderne og spændende område med fokus på bæredygtighed og masser af fællesskaber og oplevelser, udtaler borgmester Michael Vindfeldt (S) i en pressemeddelelse.

Det er et hold af arkitekter og rådgivere med Effekt, Arkitema, Cowi, Gemeinschaft og Creator Projects, som har skabt udviklingsplanen med udgangspunkt i den oprindelige vision for udvikling af området.

Planen slår fast, at omdannelsen skal tage afsæt i de eksisterende bygninger og træer. 80 pct. af bygningerne skal bevares, og 90 pct. af træerne bevares.

Er allerede i gang

Grunden og bygningerne på Frederiksberg Hospital omdannes til et nyt kvarter med en blanding af boliger, erhverv, grønne områder og offentlige funktioner samt en stor park. Der skal især tages hensyn til cyklister og fodgængere, og så skal parkering være under jorden. Sundhedshistorikken videreføres med et Sundhedsstrøg med sundhedsaktiviteter, og så hele byen kan få glæde af det nye kvarter.

- Etape 0 er allerede i gang med flere midlertidige aktiviteter, for eksempel er der udlånt mindre bygninger til kunstinstallationer og til Det Bæredygtige Forsamlingshus, hvor mennesker mødes og arbejder med grøn omstilling, fortæller formand for Frederiksberg Kommunes By- og Erhvervsstrategiske Udvalg og viceborgmester, Lone Loklindt (RV).

- Næste fase hedder ”Liv fra Dag 1”, og den begynder, når hospitalsfunktionerne flytter ud. Det er vigtigt for os, at området lever og opleves vedkommende for borgerne i den lange omdannelsesperiode, som kan strække sig over både 10 og 15 år. Derfor kommer vi til at arbejde målrettet med at forberede planens realisering men også med events og midlertidige aktiviteter - som altid i tæt dialog med borgerne, fortsætter hun.

Frederiksberg Kommune købte hospitalet – bygninger og grund – af Region Hovedstaden for den nette sum af 771 mio. kr. i 2021.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125