23948sdkhjf

Jordvarmespiraler mindsker CO2- og varmeforbrug

Firmaet Jordvarmespiralen tilbyder varme via spiraler i jorden og varmepumper, som er en effektiv og klimavenlig opvarmningsform til særligt villaer og parcelhus, men også brugt ved ombygningen af Hellebæk Klædefabrik i Nordsjælland.

Jordvarme benytter sig af varme fra jorden, som opvarmer vandet i spiralen som ledes til varmepumpen, der fordeler varmen til brug. Opvarmningen kommer fra solen, og varmen fordeles via regnvand og grundvand. Det er en meget klimavenlig opvarmningsform med lavt CO2-forbrug og er derfor også særdeles aktuel i dag. Med jordvarmespiraler kræves der ikke en stor have for at grave den ned, og dermed er den velegnet mange steder.

”Der er en høj virkning på anlægget, hvilket bidrager til Hellebæk Klædefabriks målsætning om en meget lav CO2-udledning"
Poul Kirstein, ejer af Jordvarmespiralen.

”Vi leverer og monterer jordvarmeanlæg med egne producerede vertikale jordvarmespiraler, som bliver boret ned i jorden. Vi kan dermed tilbyde vores kunder en bæredygtig jordvarmeløsning til boliger, ejendomme og virksomheder, hvor udearealet ikke er stort nok til at få dækket det aktuelle varmebehov med traditionelle horisontale jordvarmeslanger. Anlægget er en lidt dyrere løsning end horisontale jordvarmeløsninger, men til gengæld kan det udføres på mindre plads,” fortæller Poul Kirstein, ejer af Jordvarmespiralen.

Høj virkning af anlæg til ambitiøst energimål ved Hellebæk Klædefabrik
Ved Hellebæk Klædefabrik, som er en del af et historisk industrisamfund og et nærværende lokalmiljø, har man forvandlet de gamle fabriksbygninger og nuværende kontorer til en blanding af bolig og erhverv for at skabe et levende fællesskab, der skal give optimale rammer for, hvordan arbejdsliv og fritidsliv kan hænge sammen. Her har man valgt jordvarmespiraler som en del af fokus på et meget energivenligt byggeri. ”Der er etableret et fælles jordvarmeanlæg til hver bygning, og der er foretaget beregninger, som viser, at for hver kW, der forbruges af systemet, får man fire gange igen. Anlægget bruges også til at varme vand op, lige såvel som det benyttes til passiv køling. Dette medfører øget velvære og nedkøling på varme dage, da gulvets temperatur holdes ned. Der er en høj virkning på anlægget, hvilket bidrager til Hellebæk Klædefabriks målsætning om en meget lav CO2-udledning,” forklarer Poul Kirstein.

Varmepumper almindelige i mange nybyggerier
Der har været stor opmærksomhed på energipriser de seneste år, og varmepumper har været i stor vækst. Poul Kirstein siger, at jordvarmespiraler mest henvender sig til private boliger, og at efterspørgslen stadig er stor: ”Mange nybyggerier i dag benytter varmepumpeløsninger eller fjernvarme, og vi arbejder primært på Sjælland, men leverer til hele landet. Vi har for eksempel leveret til rækkehuse, klyngehuse og efterskoler, og vi har også lavet termonet.”

JORDVARMESPIRALEN APS

JordvarmeSpiralen ApS er specialiseret i at levere og montere jordvarmeanlæg med egne producerede vertikale jordvarmespiraler. Det er en bæredygtig jordvarmeløsning til boliger, ejendomme og virksomheder, hvor udearealet ikke er stort nok til at få dækket det aktuelle varmebehov med en traditionel horisontal løsning. Jordvarmespiralerne bliver alle individuelt produceret i Danmark og har en holdbarhed på mindst 50 år. Firmaet er VE-godkendt og drives og ledes af Poul Kirstein, der med mere end 40 års erfaring indenfor branchen, har den nødvendige knowhow til både at rådgive og sikre kunderne en optimal varmepumpeinstallation, når pladsen er trang.

Læs mere på www.jordvarmespiralen.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172