23948sdkhjf

Stor bygherre bygger på gammel Shell-grund

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, køber ny grund i Flodbyen i Randers og bygger kontor- og ejendomsdomicilet Bryggen

Den såkaldte Shell-grund i Flodbyen i Randers har fået ny ejer. 

AP Ejendomme, der er et datterselskab under AP Pension, har købt grunden, hvor bygherren opfører et 3.650 kvm stort kontor- og ejendomsdomicil i otte etager kaldet Bryggen. 

Det skriver AP Pension i en pressemeddelelse.

Sydbank vil som første lejer flytte sin nuværende Randers-filial til ejendommen, når den står endeligt opført. Ifølge Randers Amtsavis ventes det at blive i løbet af andet halvår af 2026.

I ejendommen, hvor Sydbank lejer to etager, vil der desuden blive plads til 11 lejligheder. 

Lejlighederne vil ifølge Randers Amtsavis få til huse på 5., 6. og 7. sal, mens de øvrige fem vil bestå af forskellige erhvervslejemål, hvor den første lejeaftale med Sydbank altså er faldet på plads. 

Netop Sydbank lejer ifølge lokalmediet byggeriets stueetage samt to tredjedele af førstesalen.

Ifølge Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme, er der store forhåbninger til hele Flodby-projektet, hvor AP Ejendomme spiller en ikke ubetydelig rolle. 

- Vi mener, at hele området byder på et enormt stort potentiale, siger han i pressemeddelelsen. 

Aftale er indgået

Her fremgår også den aftale, som AP Ejendomme og Randers Kommune indgik sidste år om at stifte det fælles arealudviklingsselskab Flodbyen Randers P/S. 

Som et led i aftalen forpligter AP Ejendomme sig til at købe 27 pct. af byggeretterne i det store udviklingsprojekt, der skal omdanne Flodbyen Randers fra havneområde til central bydel lige ved Gudenåens udmunding ved Randers Fjord. 

Desuden kan AP Ejendomme vælge at købe yderligere 23 pct. af byggeretterne af arealudviklingsselskabet, og det er den mulighed, som nu er kommet i spil på Shell-grunden.

Ifølge Peter Olsson har det ikke været svært at nå frem til en beslutning om at købe Shell-grunden, som AP Ejendomme ser som "en rigtig god investering". 

- Vi tror på, at både erhvervsliv og borgere vil kunne se de mange kvaliteter, der er i projektet, og med tiden er vi overbeviste om, at Flodbyen bliver et centralt punkt i hele regionen. Derfor vil vi heller ikke udelukke, at vi kommer til at købe flere grunde i Flodbyen, fortsætter han.

Hvad prisskilt, der har været på grunden, som samlet er på 1.620 kvm, ønsker han ikke at oplyse. 

Et vigtigt knudepunkt

Ifølge direktør i arealudviklingsselskabet Flodbyen Randers P/S og projektchef i AP Ejendomme, Jesper Plauborg, er der godt gang i realiseringen af Flodbyens første del.

- Vi har fart på realiseringen af første etape i udviklingsplanen for Flodbyen. Her bliver Bryggen et vigtigt knudepunkt sammen med de kommende byggerier langs områderne Trangstræde og Bolværksgrunden. I henhold til udviklingsplanen bygges der omkring det nyligt flyttede Havnegadekryds i seks-ni etager. Flodbyen vil også her være garant for, at byggerierne bliver af høj kvalitet og med udadvendte funktioner i stueetagerne, der henvender sig til byens liv og den nye byforbindelse med for eksempel café eller lignende, siger Jesper Plauborg.

Aftalen på Shell-grunden er ifølge pressemeddelelsen betinget af den videre lokalplanproces i Randers Kommune, byrådets endelige vedtagelse af lokalplanen samt relevante tilladelser. 

Udarbejdelsen af lokalplansforslaget forventes igangsat i starten af 2024, lyder det her.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158