23948sdkhjf

Italiensk entreprenør er få dage fra dagbøder på supersygehus

Region Syddanmark tager i denne uge dagbøder i brug overfor den italienske totalentreprenør, der bygger det nye og forsinkede Odense Universitetshospital

Forsinkelsen på et af de nye supersygehuse får nu kontante konsekvenser for entreprenøren bag.

Ifølge Fyens Stiftstidende er Region Syddanmark således ganske få dage fra at udskrive dagbøder til den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera.

- Fra medio december vil vi aktivere dagbøder på minimum 650.000 kroner om dagen. Minimum, siger Carsten Sørensen (DF), medlem af Udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling, til Fyens Stiftstidende.

Dagbøderne skyldes, at det ikke længere er muligt at nå den ene af tre milepæle, der skulle nås midt i december.

For lav bemanding

Ifølge en nylig status fra Region Syddanmark går det fint med både økonomien i og kvaliteten af det store byggeprojekt i Odense.

Der er imidlertid ”særlig opmærksomhed” på tid, der i den seneste kvartalsrapport er markeret med gul.

”Der er ikke tilstrækkelig fremdrift i opførelsen af DP03-DP08,” skriver regionen med henvisning til de forskellige dele af byggeprojektet.

Den manglende fremdrift ”afspejler sig i manglende bemanding på byggepladsen”, skriver regionen.

Flere år forsinket

Første spadestik til det nye Odense Universitetshospital blev taget tilbage i 2016. Oprindeligt var det planen, at supersygehuset skulle have været færdigt i 2022.

Siden da er det store byggeprojekt blevet forsinket, og ifølge Fyens Stiftstidende forventer Region Syddanmark aktuelt, at man kan tage supersygehuset i brig enten i slutningen af 2025 eller i begyndelsen af 2026.

Det nye OUH har et samlet budget på 8,2 mia. kr. Det er indtil videre seks år forsinket, og budgettet er overskredet med 6 pct.

Artiklen er en del af temaet De syge supersygehuse .

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11