23948sdkhjf

Rekonstruktion: Seniorboliger kan koste kreditorer stort millionbeløb

Entreprenør er blandt kreditorerne, der ser ud til at miste mange penge

54 seniorboliger med udsigt til Lillebælt fra Stib ved Middelfart, Brogaardens Senior Resort, bliver en dyr fornøjelse for bagmændene.

Projektet er endt i en rekonstruktion, og kreditorerne står nu til at tabe over 20 mio. kr. Det skriver Fyens.

En unavngiven kreditor vil ikke længere vente på sine penge. Advokat for Brogaarden, Søren Volder, forsøger derfor at få kreditorerne til at acceptere en rekonstruktion og tvangsakkord frem for, at det ender i en konkurs.

Med akkordløsningen vil kreditorerne dele selskabets resterende likvide midler.

- Ingen af kreditorerne har interesse i en konkurs, det vil kun stille dem ringere, hvis selskabet sælges billigt som konkursbo. Og vi er tilfredse med løsningen, der betyder, at vi nu får ro til at fortsætte arbejdet med udlejningen af de resterende boliger og til at finde en køber af selskabet, siger Søren Volder til Fyens.dk.

Entreprenør står til tab

Forslaget til rekonstruktion, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i, viser en gæld i selskabet for i alt 129 mio. kr. Kreditorernes usikrede gæld lyder på 23 mio. kr., og da selskabets likvide beholdning er på blot 3,8 mio. kr., er der kun penge til at dække 15 pct. af den usikrede gæld.

Hans Jørgensen & Søn opførte seniorboligerne i hovedentreprise. Og netop Hans Jørgensen & Søn er blandt kreditorerne. Sammen med lokale forsyningsselskaber har de 9 mio. kr. til gode og står til at miste cirka 7 mio. kr.

Udlejning er et stort problem. 26 af de 52 boliger står uden lejer, hvilket betyder tabte lejeindtægter på flere hundrede tusind kroner om måneden.

Forsøger salg

Tidligere på året nedskrev Ejendomsselskabet Brogaarden ApS, som Pindstrup Fonden og dennes næstformand Michael Schrøder står bag, værdien med 35 mio. kr.

Økonomien har fået ejerne til at forsøge et salg af seniorboligprojektet. Dengang var der dog ikke en konkurs på tegnebrættet.

Seniorboligerne er opført ved møde- og kursuscenter Broggaarden, som Pindstrup Fonden også står bag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109