23948sdkhjf

Lokalplan godkendt: Rønne Havn er klar til højhuse

Lokalplanen er ikke længere en hindring, hvis der er virksomheder, der ønsker at bygge i højden på Rønne Havn

Hvis Rønne Havn kan finde interesserede virksomheder, er det i orden, at de bygger i op til 20 meters højde. Det afgjorde et flertal i kommunalbestyrelsen torsdag aften. Kun Enhedslisten og løsgængeren Jonna Nielsen var imod. Det skriver Bornholms Tidende.

Dermed blev plangrundlaget for havnens nye kaj, et nyt erhvervsområde og en ny oplagsplads til dele til vindmøller også godkendt.

Arbejdet med den næste fase i at skabe en større Rønne Havn begynder i december: Der er bygninger, der skal brydes ned. Havnebassiner bliver fyldt op, og nye kajer bliver bygget. Arbejdet vil vare i cirka halvandet år frem til sommeren 2025

- Jeg har flere gange hørt Rønne Havn gøre rede for sine planer. Nu beder havnen så om en ramme for de her aktiviteter. Den ramme synes jeg, at vi skal give dem, lød det fra Bjarne Hartung Kirkegaard (KD) ifølge Bornholms Tidende.

Rønne Havns direktør, Lars Nordahl Lemvigh, har tidligere efterlyst denne ramme. At muligheden nu findes er ingen garanti for, at der med sikkerhed kommer bygninger på op til 20 meter.

- Så når vi beder om at få en ramme til at kunne bygge op i en vis højde, er det med afsæt i det. Der ligger ikke et konkret behov for at kunne bygge i 20 meters højde på vores nye areal, har Lars Nordahl Lemvigh forklaret Bornholms Tidende tilbage i september.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109