23948sdkhjf

Kritik af stor Enemærke & Petersen-renovering

Virkeligheden har vist sig at være anderledes end tegningerne af lejligheder i Viborg, som gennemgår en omfattende renovering. Konsekvensen er et meget langtrukkent forløb

Opdateret kl. 13:27 med Enemærke & Petersens kommentar til forventet afslutning af projektet.

Det skulle tage fire-fem måneder, men renoveringen af en række boligblokke i Viborg har indtil videre varet mere end et år. Og arbejdet er ikke slut endnu.

Sådan er virkeligheden for en række beboere i boligområdet Ringparken i Viborg. Her er Enemærke & Petersen i gang med en omfattende renovering for boligselskabet Boligviborg.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Entreprenørfirmaet vandt hovedentreprisen på projektet til cirka 300 mio. kr. sidste år. Arbejdet omfatter en større renovering af Ringparkens 233 boliger, hvoraf 62 skal ombygges til tilgængelighedsboliger.

Fire måneder er blevet til 13

Arbejdet gik i gang i september 2022. Dengang lød det, at renoveringen af hver af bebyggelsens blokke ville vare fire-fem måneder, samt at arbejdet i hver blok ville blive afsluttet, inden håndværkerne rykkede videre til næste blok.

Efter mere end 13 måneder er arbejdet ikke afsluttet i den første blok, og arbejdet er startet op andre steder.

Beboerne er derfor særdeles kritiske overfor forholdene og entreprenøren.

Ringparken ved Indre Ringvej i Viborg er opført i 1950’erne og har med Boligviborgs ord et stort behov for renovering. Og alderen har betydning, påpeger Søren Poulsen, divisionschef hos Enemærke og Petersen, overfor Viborg Stifts Folkeblad.

- Det er bygninger fra 1950'erne, og med så gamle bygninger er det ofte sådan, at virkeligheden viser sig at se anderledes ud end de tegninger, som vi begyndte med at arbejde ud fra, siger han til avisen og beklager eventuelle gener, beboerne oplever.

Nu har entreprenørfirmaet også været i kontakt med alle processer i renoveringsprojektet, hvorfor Søren Poulsen forventer, at arbejdet kommer til at forløbe mere forudsigeligt fremover.

Hidtil har planen været, at renoveringen skal være færdig i begyndelsen af 2025. Og sådan forholder det sig stadig, oplyser Anne Strandgaard, kommunikationsansvarlig ved Enemærke & Petersen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Norconsult er totalrådgiver, mens Viborg ingeniørerne og EBR Byggerådgivning er underrådgivere på projektet.Helhedsplanen for Ringparken indebærer således, at hele afdelingen får nye skalmure uden på de eksisterende mure plus ekstra isolering, nye vinduer og entrédøre i alle boliger, ny ventilation i alle boliger, ligesom et flertal af boligerne får ny altan eller terrasse, og seks opgange får elevator.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156