23948sdkhjf

CG Jensen gør klar til landets største skybrudstunnel

Totalentreprisen omfatter blandt andet landinddæmning, hvor der skal etableres et areal svarende til halvanden fodboldbane

Det bliver entreprenøren CG Jensen, der skal etablere den største af byggepladserne til den kommende Svanemøllen Skybrudstunnel.

CG Jensen skal etablere byggepladsen Fiskerihavnen, der er placeret ved den yderste spids af Nordhavn i København.

Der er tale om en totalentreprise, hvor der også skal laves en landinddæmning. I alt skal der etableres 9000 kvm svarende til 1,5 fodboldbane. Efter byggeperioden vil området blive fjernet igen. 

Etablering af byggeplads Fiskerihavnen

  • Entreprenør CG Jensen har vundet totalentreprisen for design og opbygning af byggeplads 'Fiskerihavnen' - den største af byggepladserne til Svanemøllen Skybrudstunnel.
  • Byggepladsen kommer til at strække sig over 480 meter på land og 9000 kvm jordopfyldning på vand, da det er nødvendigt at udvide pladsen til det senere tunnelarbejde.
  • Landindæmningen og jordopfyldningen fjernes igen efter tunnelarbejdet, og hele området reetableres.
  • Bådejere langs molen vil hele tiden have adgang til bådebroerne.
  • Opstart på etablering af byggepladsen bliver tidligst i anden halvdel af 2024 - afhængigt af om alle tilladelser er på plads. Naboer og lokale i området bliver varslet i god tid.

- Opgaven passer rigtig godt til CG Jensen, da projektet omfatter to af vores kernekompetencer; byggegruber og vandbygning, som vi nu får mulighed for at kombinere - og tillige i et så vigtigt projekt, der skal være med til at sikre dele af hovedstadsområdet ved fremtidige skybrud, siger divisionschef i division Ramning & Vandbygning, Jørn Asmussen, i en pressemeddelelse.

Byggeriet er et samarbejde på tværs af de tre kommuner København, Gentofte og Gladsaxe, der skal løse problemer med oversvømmelser. Det er de tre forsyningsselskaber Hofor, Novafos og Frederiksberg Forsyning, der i samarbejde skal anlægge skybrudstunnellen, der med en tunnelstrækning på sammenlagt 10 km betegnes landets største.

Mangler tilladelser

Det er dog først når alle tilladelser er i hus, at entreprenøren kan begynde at sætte hegn op og indrette byggepladsen. Dermed er det stadig kun på skrivebordet, der kan arbejdes. 

- Vi har nået projektets første store milepæl ved at have fundet en vinder af vores udbud. Vi glæder os til, at CG Jensen kan igangsætte design - og når tilladelserne er i hus gøre området ved det kommende tunnelprojekt byggemodent, udtaler Hofors projektleder for etablering af den kommende byggeplads, Christian Adler Svanholm.

Projektet afventer nu og her tilladelser fra Miljøstyrelsen, Trafikstyrelsen og Kystdirektoratet.

Et udbud af en stor tunnel og konstruktionsentreprise for hele skybrudstunnelen ventes at komme til september 2024.

Svanemøllen Skybrudstunnel

  • Byggeriet af Svanemøllen Skybrudstunnel er et samarbejde på tværs af de tre kommuner København, Gentofte og Gladsaxe i den nordlige del af hovedstadsområdet for at løse problemer med oversvømmelser.
  • Skybrudstunnelen skal mindske de gener, som naboer og trafikanter oplever ved skybrud.
  • Forsyningsselskaberne Hofor, Novafos og Frederiksberg Forsyning arbejder sammen om at anlægge tunnelen.
  • P.t. afventer projektet tilladelser fra Miljøstyrelsen, Trafikstyrelsen og Kystdirektoratet, som er afgørende for, at anlægsarbejdet kan gå i gang.
  • Et udbud af en stor tunnel og konstruktionsentreprise for hele skybrudstunnelen forventes p.t. at komme til september 2024.

Skybrudstunnellen vil strække sig i en gren fra det sydlige Gladsaxe og en gren fra det nordvestlige København. De to grene vil samlet gå fra Svanemøllen Kaserne mod øst til Nordhavn. 

Hele tunnelprojektet skal efter planen være færdig i 2031.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14