23948sdkhjf

Sluseholmen Skole er en nybygget grøn byskole

dan-alu har medvirket i projektet, som på flere måder skaber nye læringsrum og nye rammer for skolens elever og lokalområdets beboere.

Sluseholmen Skole er en ny 3-sporet skole opført på Sluseholmen mellem Sjællandsbroen og Ved Stigbordene til omkring 840 elever. Skolen skal fungere dels som læringsmiljø for 840 skolebørn, dels som et attraktivt samlingspunkt for områdets beboere med udendørsfaciliteter, sports- og kulturtilbud. Selve skolen er på fem etager, og derudover er der opført et parkeringshus, som har en sportshal på toppen af p-huset. Hovedindgangen er beliggende mod Ved Stigbordene, og herfra er skabt et opadstigende forløb med beplantede
tagterrasser.

Udvendige døre og glashuse
”Vi har medvirket i det spændende projekt, hvortil vi har leveret bl.a. alle de udvendige døre samt glashusportaler til de tre atrier,” fortæller Bo Høiris, direktør i dan-alu. Glashusene, der er monteret på de opadstigende tagterrasser, skaber et godt lys og giver solvarme til lokalerne nedenunder. Glashuse er nogle af de elementer, som jævnligt indgår i dan-alu’s monteringsarbejde i byggerier. Oftest i forbindelse med væksthuse, som er meget oppe i tiden, forklarer direktøren. Sluseholmen Skole har været et komplekst projekt med mange forskellige aktører og mange processer. ”Det har været et tæt projekt, der har været udfordrende i forhold til at få processerne til at køre lige efter en snor, så der ikke opstår forsinkelser undervejs. Det har krævet stor opmærksomhed fra alle sider på at have fokus på koordineringen og dermed fremdriften i projektet, idet hver enkelt proces er vigtig for at komme videre til næste step. Det er jo en velkendt udfordring i store projekter, men den bliver endnu større, når projektet er præget af stor kompleksitet og nytænkning. Men det er alt i alt forløbet tilfredsstillende, og projektet er færdigt til tiden,” siger Bo Høiris.

”Det har været et tæt projekt, der har været udfordrende i forhold til at få processerne til at køre lige efter en snor, så der ikke opstår forsinkelser undervejs"
Bo Høiris, direktør i dan-alu

Atypisk løsning med brandfacader
Rent teknisk har der ikke været udfordringer, som dan-alu ikke er vant til. Der har dog været en enkelt opgave undervejs, som var lidt atypisk. ”Vi monterede nogle seks meter høje brandfacader også. Det var en lidt atypisk løsning, fordi vi kun måtte montere dem i top og bund - ikke i siderne. Det skyldes, at de omkringliggende trækassetter ikke kunne optage de primære vandrette kræfter, som afleveres fra brandfacaderne. Den typiske konstruktion er enten stål eller beton,” påpeger Bo Høiris. Valget af trækassetterne var et bevidst valg fra arkitekterne i projektets grønne profil, som også kom til udtryk på andre måder. Eksempelvis var alle de øvrige facader af træ/aluminium, leveret af en anden leverandør i projektet, og det var heri, at Dan-alu skulle montere de udvendige aluminiumsdøre. ”Vi bygger jo hele tiden døre ind i facader, men typisk gør vi det i vores egne facader i bestående af højisolerede aluminiumsprofiler.”

DAN-ALU
dan-alu er med 20 års erfaring en af landets førende virksomheder inden for højkvalitets aluminiumskonstruktioner. Vi har leveret store og spændende projekter til hele Danmark og Europa og har stået bag facadelukninger på domicilbyggerier, erhvervsbygninger, bilhuse, skoler m.v. Hos dan-alu anvender vi udelukkende profilsystemer der er udviklet med tanke for maksimal fleksibilitet og optimal brugervenlighed, energieffektivitet, ressource- og klimabeskyttelse. Dette sammenholdt med en stor holdbarhed og en høj genanvendelighed, bidrager vi til realiseringen af bæredygtige bygninger.
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126