23948sdkhjf

Nu får nye boliger og gammel renovering liv

I løbet af de kommende måneder bliver udviklingen af Sydkajen i Nakskov synlig

Det har været længe undervejs, men nu er udviklingen af Sydkajen i Nakskov en realitet.

Byggeriet af de første boliger på Sydkajen, den nødvendige renovering af kajkanten, en ny havnepromenade og gangbro, som forbinder Sydkajen og Havnegade, er endeligt besluttet.

Det betyder også, at udviklingen blive synlig på selve byggearealet i løbet af de kommende måneder.

Gennem længere tid har Sydkaj P/S, som er bygherre og investor, sammen med Lolland Kommune og en række rådgivere arbejdet på at koordinere planerne for boligbyggeri, havnepromenade og gangbro med mere, så de første beboere kan flytte ind ultimo 2025.

Sydkaj P/S, som har givet arkitektfirmaet H+ opgaven med at tegne og projektere byggeriet, har i uge 44 afleveret det endelige projektforslag til opførelse af de første 40 lejligheder til byggesagsbehandling hos Lolland Kommune.

Byggetilladelse forventes inden udgangen af 2023, så byggeriet kan påbegyndes i starten af det nye år.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi meget gerne ville have stået færdig med 1. fase af byggeriet allerede nu, udtaler direktør Lars-Erik Houmann Christensen fra Sydkaj P/S, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Men sådan blev det af mange forskellige årsager ikke – så nu glæder vi os bare over, at det endelig er på vej.

Lars-Erik Houmann Christensen forventer, at man kan gå i jorden i marts eller april 2024, så de 40 lejeboliger står klar til nye beboere ultimo 2025.

Klar i slutningen af 2025

Lolland Kommune er også på plads og i fuld gang med projektering og udbud af opgaver med relation til havnen og byggeriet. 

Nakskov Havn står for den nødvendige renovering af den slidte kajkant, og det arbejde afsluttes i maj 2024. 

Lolland Kommune og dens rådgivere, som blandt andet tæller Over Byen Arkitekter og ISC rådgivende Ingeniører, er også i gang med den endelige projektering af havnepromenade og gangbro.

- Byrådet har bevilget de nødvendige midler til renovering af kajkanten, og det arbejde forventes afsluttet i maj 2024 – det er et renoveringsprojekt som skulle gennemføres uanset om boligerne på Sydkajen blev opført eller ej, udtaler borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

- Men heldigvis bliver de første boliger nu opført af Sydkaj P/S, og det er vi som kommune naturligvis glade for – ikke mindst fordi væksten – og dermed bosætningsbehovet, er så tydeligt i Nakskov og på Vestlolland i de kommende år, fortsætter borgmesteren.

Havnepromenade og gangbro vil ifølge planen stå færdigt inden de første lejligheder på Sydkajen står klar til indflytning i slutningen af 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171