23948sdkhjf

Byggekoncern henter ny direktør: Skal styrke den tyske forbindelse

Efter otte år skifter den østrigsk-ejede byggekoncern teknisk direktør for byggeaktiviteterne i Danmark og resten af Skandinavien

Den øverste ledelse i entreprenørselskabet Züblin skal bindes bedre sammen med ejerkoncernen Strabags aktiviteter i Tyskland.

Derfor er Niklot von Bülow indtrådt som teknisk direktør i direktion Skandinavien, og sammen med kommerciel direktør Steen Hager Nielsen udgør han fremover ledelsen for ejerkoncernen Strabags byggeaktiviteter i Skandinavien.

Det markerer også et farvel til Jens-Henrik Stilhoff Nicolaisen, som forlader Züblin den 31. december ”efter gensidig aftale,” som det beskrives i en pressemeddelelse.

Jens-Henrik Stilhoff Nicolaisen har være ansat i entreprenørvirksomheden siden 2011 og har de sidste otte år været teknisk direktør i direktion Skandinavien, herunder også for danske byggeaktiviteter i Züblin A/S.

Niklot von Bülow har mange års erfaring fra Strabag, hvor han sideløbende med sin nye plads i Züblins direktion i Skandinavien fortsat vil være teknisk direktør for koncernens byggeaktiviteter i det nordøstlige Tyskland med hovedsædet i Berlin.

Fra sin base i Tyskland skal Niklot von Bülow være med til at styrke synergierne mellem Tyskland og Skandinavien.

- Vores projekter i Danmark vil uden tvivl få gavn af at få en endnu tættere relation til koncernens ressourcer og kompetencer i Tyskland. Det er den forbindelse, vi nu styrker, og jeg glæder mig meget til aktivt at udvikle vores aktiviteter i Danmark og Sverige sammen med vores skandinaviske selskaber, udtaler Niklot von Bülow i en pressemeddelelse.

Milliardunderskud 

Ledelsen af Züblin A/S blev i januar 2023 styrket ved udnævnelsen af Anders Medin Feldbæk som direktør for Byggeri Danmark

Han satte sammen Steen Hager Nielsen gang i en turnaround-proces, som sigter mod en ny start for Züblin i Danmark.

Züblin A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 601,1 650,6
Bruttofortjeneste -130,6 -537,3
Resultat af primær drift -205,9 -676,1
Resultat før skat -206,0 -676,6
Årets resultat -203,7 -674,4
Balancestatus 552,2 596,7
Egenkapital 37,0 -187,1
Antal ansatte 91 179
Kilde: CVR

Anders Medin Feldbæk vil fremover referere direkte til Niklot von Bülow og har fortsat ansvaret for implementering af den danske strategi med øget fokus på mindre og mellemstore hoved- og totalentrepriser inden for privat bolig-, erhverv- og institutionsbyggeri.

Udfordringerne har tårnet sig op for den østrigsk-ejede entreprenørkoncern, som i en årrække har lidt store tab på projekter med store, trecifrede millionunderskud til følge.

Senest et minus på 204 mio. kr. efter skat i 2022-regnskabet. Tabet er "hovedsageligt relateret til afslutningen af to individuelle komplekse projekter", oplyste ledelsen.

Samlet set havde Züblin dermed akkumuleret et tab på næsten 1,4 mia. kr. i Danmark i løbet af de seneste fem regnskabsår.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14