23948sdkhjf

Revner i gulv og vægge: Kommune annullerer udbud af svanemærket skole

Bygningsskader udsætter færdiggørelsen af den nye svanemærkede folkeskole i Sundby tæt ved Nykøbing Falster

Skaderne er så omfattende, at de nu skal undersøges grundigt, inden byggeriet kan fortsætte.

Det er status for den svanemærkede folkeskole i Sundby tæt ved Nykøbing Falster, og det får nu konsekvenser. Guldborgsund Kommune er nemlig nødt til at bremse det udbud, der skulle finde en ny totalentreprenør til færdiggørelsen af det store byggeri.

Og udskydelse af udbuddet bringer ikke lige frem smilet frem hos Jesper Blomberg, formand for Børn og Skoleudvalget i Guldborgsund Kommune:

- Det er drønærgerligt, at vi er nødt til at annullere udbuddet, der var lige ved at blive afsluttet. Revnerne i gulv og vægge var desværre ikke opstået, da vi havde sendt færdiggørelsen af skolen i udbud. Skaderne kræver nu nye, omfattende undersøgelser for at få omfanget belyst, siger Jesper Blomberg.

Vil selv færdigprojektere

Problemerne med skolen har nu fået Guldborgsund Kommune til træffe en ny beslutning.

Kommunen vil skabe sig et præcist overblik ved selv at færdigprojektere skolen sammen med en totalrådgiver, så den samlede færdiggørelse kan udbydes detaljeret.

Den sjællandske kommune vil snarest muligt i et udbud finde en totalrådgiver, der skal hjælpe med den del. Totalrådgiveren skal samtidig komme med et bud på, hvad det koster at få færdigbygget skolen og være med til at skabe det fulde overblik over, hvornår skolen forventes at være færdigbygget.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126