23948sdkhjf

Ambitiøse planer: Vil skabe helt ny bydel på en tom mark

Odsherred Kommune har givet grønt lys til en ny bydel, som skal samle generationer og imødekomme efterspørgslen på boliger i byen

En stor og tom mark på cirka otte hektar.

Det er den, som i løbet af få år kan forvandles til en helt ny bydel med boliger og plejehjem i Odsherred Kommune. Og bliver det en realitet, kan befolkningen i Nykøbing Sjælland vokse med over 10 pct., skriver TV2 ØST.

Planerne for den tomme mark er ikke endegyldigt fastlagt, men mulighederne er mange. Det er nemlig på tale at etablere alt fra ældreboliger og til familieboliger - og alt derimellem, uanset om der så bliver tale om ungdomsboliger eller almene boliger.

De planer, som allerede er godkendt af kommunen, omfatter 380-450 boliger, et friplejehjem på fire etager med 110 pladser og et område med seniorboliger i flere etager. Og bliver det til virkelighed, kommer den nye bydel til at rumme mellem 570 og 675 beboere, skriver forvaltningen i sin gennemgang af sagen.

Og der er da også politisk opbakning til projektet. Mathias Hansen (V), formand for Vækst- og Udviklingsudvalget i kommunen, er blandt de politikere, som er for projektet.

- Vi bor i en del af Danmark, hvor tilflytning ikke sker af sig selv, så når nogle kommer med et gennemarbejdet projekt, som kan skabe tilflytning, kan vi kun hilse det velkomment, siger han til mediet.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125