23948sdkhjf

Ingeniør advarer mod fælleshop på udskældt Parken-tribune

FCK har endnu en gang advaret sine fans imod at hoppe i takt, da den ene endetribune  ikke kan holde til det. Ekspert mener, at man gambler med sikkerheden

Onsdag aften var den engelske storklub Manchester United på besøg i Parken.

Forud for opgøret havde FCK, som tog imod den engelske mastodont i klubturneringen Champions League, advaret sine fans om ikke at hoppe i takt på ende tribunen Sektion 12 - stedet for de mest inkarnerede FCK-fans.

Og det er der god grund til. Henrik Mørup, der er ekspert i konstruktioner hos IDA, mener, at det allerede er for farligt at lukke den fulde kapacitet ind på Danmarks nationalstadion.

- Målinger har vist, at når folk hopper, er man oppe på omtrent det dobbelte af det, som konstruktionen er beregnet til. Det kan tribunen ikke holde til, og det kan jo få meget ubehagelige konsekvenser i form af, at så bryder elementerne sammen, siger han til TV2 Kosmopol.

Fans skal lytte

Problematikken er ikke ny.

Allerede tilbage i foråret slog Parken fast, at endetribunen ikke er skabt til kordinerede hop fra tusinder af fans, noget som Licitationen - Byggeriets Dagblad også tidligere har skrevet.

Og dengang gik Københavns Kommune også ind i sagen.

I et skriftligt svar til Licitationen - Byggeriets dagblad, skrev Teknik- og Miljøforvaltningen i København, at man havde bedt Parken redegøre for, hvilke forholdsregler man vil tage, indtil B-tribunen er endeligt undersøgt:

- Parken har oplyst, at der er taget en række forholdsregler for at sikre, at de fremmødte fans ikke laver kordinerede hop. Parken har blandt andet ændret stadionreglementet, opdateret sikkerhedsplanen og informeret fangrupperinger.

Fælles hop i Parken: Kommunen kræver redegørelse

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109