23948sdkhjf

Vælger vinder af svømmehal og botilbud

Nordic Office of Architecture får endnu en opgave på en grund i København, hvor Beauvais tidligere havde fabrikker

På en tom grund på hjørnet af Rovsingsgade og Lyngbyvej på Ydre Østerbro i København - i folkemunde kaldt Beauvaisgrunden efter en gammel fabrik på stedet - skal der bygges en ny svømmehal og et nyt botilbud.

Københavns Kommune har nu udpeget totalrådgiveren for projektet, og i spidsen for vinderholdet står Nordic Office of Architecture som totalrådgiver med Afry, OBH, Teknologisk Institut og arkitektfirmaet D+O som underrådgivere.

Projektet omfatter konkret 4.600 kvm svømmehal, 3.356 kvm botilbud og et større landskabsprojekt. Dermed bliver en af Københavns sidste industrigrunde også transformeret.

- Vi vil arbejde for, at det nye kvarter fremstår trygt og imødekommende for hele bydelen og samtidig sikre, at dagligdagen fungerer for borgere med meget forskelligartede behov, udtaler kreativ direktør Susanne Hansen fra Nordic Office of Architecture i en pressemeddelelse.

Hun påpeger samtidig, at der stadig skal være plads til naturen, når projektet er færdigt.

- Mens grunden har stået tom, har det naturen taget over, og vi kan se, at bydelens beboere har taget stedet i brug som rekreativ oase. Det er nogle kvaliteter, vi gerne vil bringe ind i projektet, så området stadig fremstår naturrigt og åbent mod omgivelserne, når det er færdigt, siger Susanne Hansen.

Første og anden etape

Beauvaisgrunden husede tidligere Beauvais fabrikker, men nu bliver området altså omdannet til et nyt byområde i tre etaper. 

Med det nye projekt fortsætter Nordic Office of Architecture sit arbejde i området i denne anden etape i udbygningen af industrigrunden.

Arkitektfirmaet - dengang i skikkelse af Rubow Arkitekter - har tidligere været med til at etablere 69 almene lejeboliger på udviklingsplanen første etape, hvilket skete i samarbejde med Lejerbo.

Tre i spil på Beauvaisgrunden

I alt tre rådgiverteams var prækvalificeret til at afgive tilbud på opgaven med den nye svømmehal og botilbuddet på Beauvaisgrunden i København.

  • BIG med underrådgiver Arup 
  • Rambøll med underrådgivere Nøhr og Sigsgaard, Entasis og Marianne Levinsen
  • Nordic Office of Architecture med underrådgivere OBH Rådgivende Ingeniører, Teknologisk Institut, AFRY og Arkitektfirmaet D+O (Vinder)

Team Nordic havde den bedste kombination af pris, organisation, funktionel vision og proces og løb med sejren.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144