23948sdkhjf

Specialudviklet støjdæmpning til Flyvestation Skrydstrup

Hangarerne ved Flyvestation Skrydstrup har fået leveret og monteret støjreducerende beklædning fra specialisten DAV NORDIC.

”Vi har leveret og monteret specialudviklet støjabsorberende beklædning til vægge og lofter i flyhangarerne” udtaler projektchefen fra afdelingen for Støjreducerende Løsninger ved DAV NORDIC. Projektchefen har været involveret i den nyudviklede støjreducerende løsning til Flyvestation Skrydstrup, hvor de nyindkøbte F-35 holder til.
DAV NORDIC er specialister inden for blandt andet trafiksikkerhed og støjreducerende løsninger (se boks).

”Mens andre arbejder med standardløsninger, arbejder vi oftest med særlige løsninger til et givent projekt. Det har vi stor erfaring med, og det er vi gode til"
Johny Poulsen, projektchef i DAV NORDIC

Halvandet års produktudvikling
Opgaven i Skrydstrup har strakt sig over en længere periode, da der har været flere støjmæssige forhold at tage hensyn til. Flystøj er bl.a. kendetegnet ved, at det både indeholder lav- og højfrekvente lyde. Dette er svært at absorbere med ét materiale, hvorfor den leverede støjabsorberende beklædning er sandwichelementer, hvor kernen er opbygget af forskellige isoleringsmaterialer. Overfladen er valgt i aluminium, som sikrer at beklædningen er vedligeholdelsesvenlig og korrosionssikker.
For at nå i mål har DAV NORDIC arbejdet i halvandet år med blandt andet produktudvikling med fokus på design, akustiske forsøg og statiske beregninger. Derudover strakte montagen sig over en periode på 11 måneder. Her blev der samlet og monteret mere end 10.000 støjskærmskassetter fordelt på omkring 100 varianter. Støjskærmskassetterne er fordelt på 17.000 m2, hvoraf halvdelen er som nedhængte lofter og halvdelen som vægbeklædning. ”Sammen med leverandørkæden designer vi altid et produkt specifi kt til den enkelte opgave, da der oftest stilles specifikke akustiske krav,” forklarer den interviewede projektchef fra DAV NORDIC.

Leverer al støjdæmpning
DAV NORDIC har en meget bred pallette af støjdæmpning og mange års erfaring med at finde de rigtige løsninger. ”Vi laver alt støjdæmpning, forstået som ekstern støj. Det gælder f.eks. åbne områder såsom trafi k, skydebaner, luftfart, støj fra havneanlæg, fabriksstøj, motor, generatorer etc.,” forklarer Projektlederen og han understreger: ”DAV NORDIC er ikke en klassisk handelsvirksomhed med et produktkatalog, man vil sælge. Det er altid specialprodukter, vi leverer. Det handler om at finde gode individuelle løsninger – om at arbejde systematisk, så man kommer fra et problem til et resultat,” siger projektlederen fra Støjreducerende Løsninger.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109