23948sdkhjf

Svensk vindueskoncern er nu større i Danmark end i moderlandet

En sammenligning af Inwidos salgstal i Danmark og Sverige afslører en svensk byggebranche, som har det væsentlig værre end den danske

I tredje kvartal omsatte den svenske vindueskæmpe Inwido for 642 mio. kr. i Danmark, men kronerne er svenske. Ved kurs 0,63 bliver der skåret knap 240 mio. kroner af salget, og så lander man i stedet på 404 mio. danske kr.

I Danmark står Inwido blandt andet bag Frøvin (kbh), Bøjsø (Vorbasse), Outline (Farsø), KPK og Outrup (to sidst nævnte begge Mors).

Mere opsigtsvækkende er det, at den Malmø-baserede koncern i tredje kvartal har et markant større marked i Danmark end i Sverige.

I forhold til det svenske marked er det danske marked 29 pct. større i tredje kvartal. I modsætning hertil var Inwidos svenske marked 7 pct. større end det danske i 2022.

Da Inwidos danske marked er skrumpet, kan det danske markeds førerposition i forhold til det svenske kun forklares med, at det svenske marked er skrumpet endnu mere end det danske. Og det er det. I tredje kvartal 2022 var Inwidos svenske marked 29 pct. større, end det var i tredje kvartal i år (ikke inflationsreguleret).

Inwido har en betydelig markedsposition i Danmark, hvor koncernen omsatte for omkring 1,8 mia. kr. i 2022. Hele den danske vinduesbranches salg var i samme periode 7,4 mia. kr., og således stod Inwido for en fjerdedel af den danske vinduesbranches salg i 2022.

I forhold til samme kvartal sidste år har Inwido-koncernen tabt omsætning for 13 pct., når der tages højde for vekselkursen mellem Danmark og Sverige, og hvis der ses bort fra nylige opkøb. I dette tab af salg er der ikke taget højde for inflation internt i den svenske økonomi, som har været betydelig.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109