23948sdkhjf

Nordsjællandsk entreprenør løber med stor renovering

Nogle af Gladsaxes ældste almene boliger står foran en gennemgribende modernisering

Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe og Skou Gruppen har netop indgået aftale om en gennemgribende modernisering og energirenovering af Stationsparken 1 i Gladsaxe.

Boligafdelingen tæller 327 boliger fordelt på otte blokke på to og tre etager, hvor man finder lejligheder i varierende størrelser. Alle lejligheder har altaner og pulterrum i kældrene.

- Vi kommer til at gennemføre arbejdet etapevis, mens lejlighederne er beboede, og det stiller store krav til vores planlægning, den måde vi arbejder på, og hvordan vi informerer beboerne løbende i processen, siger adm. direktør Martin Skou Heidemann fra Hørsholm-baserede Skou Gruppen i en pressemeddelelse.

Stationsparken er blandt Gladsaxes ældste almene boliger, og da afdelingen blev opført i 1950’erne, var der for sin samtid tale om moderne boligbyggeri. Boligerne havde fra begyndelsen centralvarme, fælles vaskeri, affaldsskakte og adgang til grønne områder mellem husene.

Nu venter renoveringen af det robuste byggeri.

Fem i spil

Udvendigt skal det gamle asbesttag med et yngre pladetag ovenpå udskiftes, og der skal etableres ventilation fra de uudnyttede loftsrum til samtlige boliger. Desuden skal der isoleres på loftsrummet, mellem stueetager og i kældre samt på gavl, mellembygning og brystninger.

Inde i lejlighederne bliver betonfacader isoleret, ældre radiatorer og emhætter skiftes, der etableres nye skjulte kanaler for ventilation, nye nedhængte lofter og ny belysning i entre.

Renoveringen begynder i januar 2024 og forventes afsluttet i august 2026.

Parterne kommer ikke ind på økonomien i aftalen. Ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, er den anslåede entreprisesum på 172 mio. kr.

Samme sted fremgår det, at Skou Gruppen var en af fem prækvalificerede entreprenører. De øvrige fire var Enemærke & Pedersen, Adserballe & Knudsen samt MT Højgaard Danmark og Juul & Nielsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219