23948sdkhjf

Nu afvikler entreprenørkæmpe forretningsben helt

Forventningerne til årets regnskab får samtidig et pænt løft 

Tidligere på ugen solgte MT Højgaard Holding det portugisiske bygge- og anlægsselskab Seth og dermed sine aktiviteter i Afrika.

I dag har entreprenørkæmpens bestyrelse så besluttet at gå hele vejen og sælge de sidste udenlandske aktiviteter i Nordatlanten og dermed afvikle forretningsenheden.

- Vi har besluttet at sætte de sidste internationale aktiviteter til salg for at sætte en entydig strategisk retning for koncernen, siger koncernchef Henrik Mielke i en meddelelse til børsen.

Beslutningen er truffet i kølvandet på en proces, som blev indledt i juni i år om at nedskalere de internationale aktiviteter i MT Højgaard International.

"Ledelsesansvaret for aktiviteterne i Grønland er allerede overført til MT Højgaard Danmark, og optimeringen af aktiviteterne i Nordatlanten pågår med øget vægt på de veldrevne teknik- og serviceaktiviteter, suppleret af enkelte, nøje udvalgte byggeaktiviteter," skriver koncernen i en meddelelse til børsen. 

Fremover vil MT Højgaard fokusere på sin velindtjenende, danske forretning.

- Vi skylder vores aktionærer, medarbejdere og kunder at udnytte vores ressourcer på de områder, hvor vi skaber størst værdi. Det gør vi i den danske forretning, hvor der stadig er potentiale for yderligere forbedringer og nye strategiske tiltag for at udbygge vores markedsledende positioner, udtaler Henrik Mielke.

Bedre driftsresultat

Beslutningen får også betydning for de økonomiske forventninger og i regnskabet. 

MT Højgaard International bliver fra dags dato angivet som ophørende aktivitet, og forretningsenheden vil i årsrapporten for 2023 blive præsenteret som ”aktiver bestemt for salg”, mens MT Højgaard Internationals resultat vil blive rapporteret som ”resultat af ophørende aktiviteter”. 

Derfor ændres koncernens forventninger til 2023. 

Omsætningen ventes at blive 9,5-10 mia. kr. mod tidligere 10 mia. kr., og driftsresultatet før særlige poster ventes at udgøre i niveauet 400 mio. kr., hvor det tidligere hed 200-225 mio. kr. før særlige poster og eventuelle værdireguleringer.

Den danske forretning med forretningsenhederne MT Højgaard Danmark, Enemærke & Petersen og MT Højgaard Property Development ventes i 2023 for femte år i træk at forbedre driftsindtjeningen efter solid vækst.

I forlængelse af vurderingen af vækst- og indtjeningspotentialet for de internationale aktiviteter er der indregnet en samlet værdiregulering på 53 mio. kr. inklusive en nedskrivning af skatteaktivet vedrørende de grønlandske aktiviteter. 

MT Højgaard International påvirkede i 1. halvår koncernens driftsresultat med et underskud på -83 mio. kr. ved en omsætning på 328 mio. kr. Hertil kom et resultat fra joint venture i Seth på -2 mio. kr. Til sammenligning opnåede den danske forretning i 1. halvår et driftsresultat før særlige poster på 147 mio. kr. ved en omsætning på 4,6 mia. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156