23948sdkhjf

Nyt overhalingsspor ved Kalvebod

Flere godstog fra Femern-forbindelsen er blandt årsagerne til at forligskredsen afsætter trecifret millionbeløb til nyt overhalingsspor

Forligskredsen bag Infrastrukturplan 2035 har besluttet, at der skal anlægges overhalingsspor ved Kalvebod.

Det oplyser Transportministeriet.  

"Anlæg af overhalingsspor er en forudsætning for at opnå de fulde gevinster af en sydlig jernbanekorridor fra Roskilde via Ny Ellebjerg (kommende København Syd) til Københavns Lufthavn. Projektet er samtidig vigtigt for at kunne håndtere det forventede øgede antal godstog med den kommende Femern Bælt-forbindelse", skriver ministeriet.

Forligskredsen har besluttet en løsning, hvor der anlægges et overhalingsspor, som samtidig er forberedt til en udvidelse med et ekstra overhalingsspor og dermed en fremtidssikring af kapaciteten til både gods- og passagertog.

Et vendespor ved Københavns Lufthavn Station indgår også i Infrastrukturplan 2035, men forligskredsen er enige om at udskyde beslutning om anlæg og udformning af vendesporet til et senere tidspunkt. Midlerne fra vendesporet anvendes til projektet med overhalingsspor ved Kalvebod.

Med aftalen om Infrastrukturplan 2035 er der afsat:

- 326,2 mio. kr. (2023-priser) til et vendespor ved Københavns Lufthavn Station
- 362,0 mio. kr. (2023-priser) til anlæg af et overhalingsspor ved Kalvebod.

De samlede midler på 688,2 mio. kr. anvendes til et overhalingsspor ved Kalvebod, som er forbedret til et ekstra overhalingsspor, oplyser ministeriet

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11