23948sdkhjf

Limfjordstunnelen er i gang med at blive klimasikret

Klimasikringen ventes i alt at løbe op i 32 millioner kroner

I disse uger arbejdes der med at klimasikre Limfjordstunnelen.

Vejdirektoratet er i første omgang gået i gang med at hæve rampevæggene med Arkil som entreprenør. Et arbejde, som foregår om natten for at forstyrre trafikken mindst muligt. Derudover udføres der projektering og myndighedsbehandling af diger, som forventeligt skal hæves i 2024-2025. 

I alt ventes klimasikringen af Limfjordstunnelen at løbe op i cirka 32 mio. kr.

- Vi er godt i gang med at sikre Limfjordstunnelen til fremtidens klima, der både bliver vildere og vådere. Limfjordstunnelen er et af de meget trafikbelastede steder i Nordjylland, så vi arbejder om natten, hvor vi har mulighed for at lukke det ene rør og lede trafikken i begge retninger over i det andet rør, siger Niels Gustav Jørgensen, der er ingeniør og daglig driftsleder på Limfjordstunnelen, i en pressemeddelelse.

Når klimasikringen er helt færdig, og digerne er bygget, er Limfjordstunnelen ifølge Vejdirektoratet sikret mod en stormflodshændelse, der ville få vandet i Limfjorden til at stige med over tre meter, svarende til en 2.000 års-hændelse i år 2070.

Tunnelen er ikke den eneste, der skal klimasikres. Vejdirektoratet har i denne måned via Infrastrukturplanen 2035 fået bevilget midler til at klimasikre Guldborgsundtunnelen, som er den næste, der står for skud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094