23948sdkhjf

Novo-ejer vil bygge nyt hovedkvarter på mondæn adresse

Det nye hovedkvarter på 16.900 kvm opføres på en grund købt af Danica Ejendomme

Novo Nordisk Fonden er vokset ud af sit nuværende hovedsæde og har planer om at opføre et nyt på 16.900 kvm.

Det nuværende er beliggende i Tuborg Havn i Hellerup, og Novo Nordisk Fonden har købt den sidste ubebyggede grund i området af Danica Ejendomme, skriver Sjællandske Medier. 

Købet af den knap 54.000 kvm store grund er ifølge det lokale medie betinget af en ny lokalplan, som skal vedtages politisk. Foreløbigt er der et indledende borgermøde på vej, hvor Novo Nordisk Fonden og arkitekterne fra Lundgaard & Tranberg vil præsentere byggeplanerne.

Med købet bliver to kysthuse, som også er tegnet af Lundgaard og Tranberg, ikke til noget alligevel. Tre kysthuse med nogle af landets dyreste lejligheder er allerede opført eller undervejs.

Om domicilbyggeriet lyder det fra kommunikationsdirektør i Novo Nordisk Fonden, Steffen Lüders, til Sjællandske Nyheder:

- I forslaget lægger vi op til, at selve bygningen bliver tilpasset vejforløbet og strækker sig mod den sydlige del af byggegrunden. Kystlinjen vil blive frigjort og resten af byggegrunden omlægges til et strandengslignende areal med primært lavt-voksende beplantning for at skabe en glidende overgang mellem landskabet og bygningen. På den måde bliver der bedre udsigt til Øresund, samtidigt med at der etableres et rekreativt areal for lokalområdet med fri adgang til kysten.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11