23948sdkhjf

Økonomisk velpolstret totalentreprenør søges til stort atletikprojekt

Totalentreprisen udbydes med en targetsum på 170 mio. kroner - men er betinget af politisk godkendelse 

Sportsglade entreprenørfirmaer skal nu spidse både løbesko, ører og blyanter. 

Efter et langt tilløb udbyder Aarhus Kommune nemlig nu en totalentreprise, der omfatter etablering af et nyt atletikstadion samt en større udvidelse og ombygning af Djurslands Bank Arena med et nyt ”Sportens Hus”. Det fremgår af Projektagenten, Licitationens portal for udbud og projekter.

Det nye atletikanlæg placeres ved siden af AGF's nye hjemmebane og er en del af byudviklingsprojektet 'Vision Kongelunden'. Anlægget skal certificeres til World Athletics klasse 2 niveau, og der skal opsættes tribunefaciliteter. 

"Drømmen er et nyt atletikanlæg, som tilgodeser eliten og andre aktive atleter, men som også inviterer åbent ind til bevægelse og sundhed", skriver Aarhus Kommune i udbudsmaterialet.

Foruden atletikanlægget skal der etableres et nyt "Sportens Hus", som blandt andet dækker over en moderne sportshal og andre faciliteter, som klubber og foreninger kan bruge. Bygningen bliver også rammen for flere af eliteorganisationernes administrative funktioner.

Betinget af godkendelse

Løbeskoene skal dog ikke snøres med det samme.

Projektets realisering er nemlig betinget af endelig godkendelse af projektet med tilhørende økonomi i Aarhus Byråd. Desuden skal udviklingsplanen for Kongelunden og den efterfølgende lokalplan, der pt. er under udarbejdelse, godkendes. 

Godkendelsen af udviklingsplanen for området forventes endeligt vedtaget af byrådet ultimo 2023, og lokalplanen forventes vedtaget i oktober 2024. Den endelig godkendelse af anlægsindstillingen forventes tidligst efter budgetforhandlingerne for 2025, hvilket forventes afsluttet i efteråret 2024.

Totalentreprisekontrakten vil således efter tildeling af kontrakt fortsat kunne være betinget heraf i en del af projekteringsperioden.

Forventer fire prækvalificerede

Totalentreprisen udbydes med en targetsum på 170 mio. kr., fremgår det af udbudsmaterialet.

Her lyder det samtidig, at Aarhus Kommune forventer at kunne prækvalificere fire entreprenører. 

Ved udvælgelsen af ansøgere lægger bygherren særligt vægt på "de mest relevante referencer i forhold til den udbudte opgave". Samtidig skal ansøgerne have en gennemsnitlig årsomsætning før skat på minimum 300 mio. kr. i de seneste tre tilgængelige regnskabsår, ligesom ansøger skal have en gennemsnitlig egenkapital på minimum 60 mio. kr. i de seneste tre tilgængelige regnskabsår.

Nyt atletikstadion og Sportens Hus, Kongelunden Aarhus

Bygherre: Aarhus Kommune

Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S

Arkitekt på udviklingsplanen: Holscher Design ApS

Forventet byggestart: Q4 2024

Byggeslut: Q4 2025

Udbudstype: Udbud med forhandling

Kilde: Projektagenten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125