23948sdkhjf

Ny miljømærket formolie til bæredygtigt byggeri

Formolie med det tyske miljømærke ”Blauer Engel” lanceres på det danske marked.

Master Builders Solutions lancerer nu en ny miljøvenlig formolie i Danmark, som opfylder de højeste krav i DGNB. Formolien MasterFinish RL 411 er tildelt det tyske miljømærke ”Blauer Engel”, der er det mest anerkendte kvalitetsmærke for miljøvenlige produkter i Tyskland.

”At MasterFinish RL 411 er kommet gennem nåleøjet og har opnået det tyske miljømærke ”Blauer Engel”, betyder, at formolien er velegnet til byggeri med fokus på bæredygtighed. MasterFinish RL 411 kan fx bidrage til, at danske byggeprojekter kan opnå den højeste udmærkelse indenfor DGNB-certificeret bæredygtigt byggeri.” siger Finn Møller Sørensen, Segment Manager i Master Builders Solutions Denmark A/S.

Det tyske miljømærke ”Blauer Engel”

”Blauer Engel” har været det tyske miljøministeriums miljømærke gennem mere end 40 år og er det mest anerkendte kvalitetsmærke for miljøvenlige produkter i Tyskland. Mærket administreres af den uafhængige organisation RAL gGmbH og gives til produkter, der er særligt miljøvenlige holistisk set og samtidig opfylder høje standarder for arbejdsmiljø. For at opnå godkendelsen skal produktet opfylde en række test- og verifikationskrav med hensyn til den toksikologiske effekt og nedbrydningsadfærden af de komponenter, der anvendes i produktet.

Formolie baseret på vegetabilske råvarer

Formolien MasterFinish RL 411 er baseret på vegetabilsk olie og er både biologisk nedbrydelig og har lav VOC-emission. Produktet er alsidigt og kan anvendes som formolie og slipmiddel dels ved betonstøbninger på byggepladser, men også ved selve betonproduktionen til forme, blandere, transportbånd m.m.

At formolien er miljøvenlig, betyder ikke, at man må gå på kompromis med de tekniske og anvendelsesmæssige egenskaber. Således gør MasterFinish RL 411 det muligt at fremstille rene og flotte betonflader uden pletter og porer, og produktet hæmmer ikke vedhæftningen af efterfølgende behandlinger såsom puds eller maling.  For entreprenøren og betonarbejderen er formolien let at arbejde med og har et lavt forbrug. Takket være specielle additiver sikrer olien let afformning og nemmere rengøring af forme.

MasterFinish RL 411 har været anvendt i Tyskland gennem flere år.

Læs mere om formolien MasterFinish RL 411

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094