23948sdkhjf

Installatører lægger 100 års konkurrence bag sig

Stifter selskabet Better, der satser på bygningsautomatik

Mere end 100 års historie er ikke ensbetydende med, at man afviser nytænkning og forandring. Det er de to installatørvirksomheder, SIF Gruppen og Høyrup & Clemmensen, et eksempel på. Sammen stifter de selskabet Better, som udelukkende skal arbejde med bygningsautomatik.

Især de stigende energipriser og fokus på bæredygtighed for dem til at tro på Better.

"Vi har i årevis hver især investeret i at udvikle CTS og BMS internt, men må erkende, at vi ser et større potentiale i at samle kræfterne for at sikre den nødvendige kritiske masse i form af kunder og medarbejdere. Samtidig sikrer vi det bedste udviklingsmiljø for teknikerne," skriver man bl.a. i en pressemeddelelse.

Andre rammer til nyt firma

Baggrunden for samarbejdet har også været at kunne prioritere og fokusere uforstyrret på BMS (Building Management System) og CTS (Central Tilstandskontrol og Styring)-arbejdet.

Mere end 100 år med Høyrup & Clemmensen og SIF Gruppen

SIF Gruppen er grundlagt 1918 som Skovshoved Installationsforretning af installatør Peter Nielsen.

Gennem tre generationer er firmaet vokset til at være en virksomhed med over 400 ansatte. I 2022/23 havde selskabet en omsætning på næsten 500 mio. kr. og et resultat på knap 11 mio. kr. 

Høyrup & Clemmensen blev grundlagt af elektroingeniør Erik Høyrup i 1910. I dag er der i omegnen af 165 ansatte, og i 2022 præsterede firmaet et resultat lige over 6 mio. kr.

Kilde: Høyrup & Clemmensen, SIF Gruppen og CVR

- Det er vigtigt, at vi ændrer rammerne, så Better får de bedste betingelser og ikke bliver fastlåst af, hvad vi plejer at gøre i en installationsvirksomhed. Det er en anden type virksomhed, og derfor skal rammerne også være anderledes, siger Lars Mejlby, adm. direktør i SIF Gruppen.

SIF Gruppens historie rækker tilbage til 1918, mens Høyrup & Clemmensen kan trumfe det med et udgangspunkt, som hedder 1910.

Better får hjemsted i Ballerups Energy Hub og vil fokusere på service, renovering, facility management og projekter hos slutkunden. Visionen for selskabet er også mere end bare at installere BMS-systemer. I takt med at bygninger tages i brug, indsamles også nye data, der skal bruges til løbende at videreudvikle og forudse ændringer.

Lederteam i front

De to ejervirksomheder har sammensat et lederteam med erfaring inden for nye teknologier til at lede Better.

Christian Carlsen vil fungere som bestyrelsesformand, mens Dan Kilias Møller Jakobsen, tidligere Country Sales Manager for Schneider Electric Digital Energy, er blevet ansat som adm. direktør og partner i det nye selskab.

Dan Ravn Rasmussen, der har en lang karriere som rådgiver bag sig, bliver selskabets tekniske chef.

Holder fast i andre folk

Stifterfirmaerne håber med det fælles firma at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere, der ellers ville have søgt ud af branchen.

- Ved at danne et selvstændigt firma med et målrettet fokus på BMS kommer vi også til at kunne både tiltrække og fastholde de kompetencer, der ellers kunne have forsvundet ud af branchen, siger Søren Østergaard, adm. direktør i Høyrup & Clemmensen:

- Vi har en kæmpe lærlingepool at tage fra. Nu har vi også en virksomhed, der kan tage imod de talenter, der har deres interesse inden for BMS og CTS.

Ved at holde Better adskilt fra de to moderselskaber, er målet også at skabe de nye strukturer, der skal kendetegne firmaet som en selvstændig teknisk virksomhed.

- Det bliver kunsten at træde et skridt tilbage og lade det leve selv. Det hjælper på det, at det bliver i familien. Men der var et behov for at få BMS og CTS-delen ud af vores respektive virksomheder, hvor det var svært at inkorporere i den kultur og den måde, vi drev vores andre specialer på, siger Søren Østergaard.

BMS og CTS-vejen kan være en attraktiv vej at gå for branchen, mener Tekniq Arbejdsgiverne:

- De sidste års stigninger i både energipriser og krav til en mere bæredygtig bygningsdrift skaber et stigende behov for automatisering af virksomheders bygningsstyring, der kan gøre bygninger i stand til i højere grad at tænke selv, siger Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157