23948sdkhjf

Ny forsinkelse truer supersygehus

Region Syddanmark har sendt dagsbodsvarsel til totalentreprenøren på Nyt Odense Universitetshospital

Arbejdet er ikke gået som planlagt på Nyt Odense Universitetshospital (Nyt OUH), så endnu en forsinkelse truer det fynske supersygehus.

Totalentreprenøren, italienske JV CMB/Itinera, har ikke haft den planlagte bemanding på byggepladsen i Odense, hvilket har forsinket arbejdet. Tidsplanen for Nyt OUH risikerer derfor at blive forsinket med ni måneder.

Dette fremgår af dagsordenen for det næste møde i Region Syddanmarks udvalg for byggeri, indkøb og grøn omstilling, hvor den seneste rapport om Nyt OUH vil blive behandlet. Her er tiden i projektets status blevet ændret fra grøn til gul.

Den senest reviderede plan lød ellers, at totalentreprenøren skulle aflevere nøglerne til det nye sygehus i perioden august til november 2024. Patienterne ville derfor kunne flytte ind sidst i 2025 eller i foråret 2026.

Daglige millionbøder

Som følge af forsinkelserne har Region Syddanmark sendt et dagbodsvarsel. Dagbøderne ligger ifølge TV2 Fyn på 2 mio. kr. om dagen.

For at nå den aftalte tidsplan skal totalentreprenøren ifølge seneste rapport om Nyt OUH iværksætte en forceret indsats. 

I 2. kvartal har den italienske entreprenør også løbende indgået supplerende kontrakter med tekniske underentreprenører og leverandører, hvilket også fremgår af rapporten. Det bemærkes dog også, at omfanget af de indgåede kontrakter ikke er på niveau med det planlagte.

Italienske JV CMB/Itineras arbejde, som risikerer forsinkelse, omfatter delprojekterne 03–08 og dækker dermed alt fra hovedindgangen til behandlings- og sengeafsnittene, børneafdelingen, strålebehandling og kontorer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156