23948sdkhjf

Milliondonation redder Marienlyst Slot

Slottet fra 1700-tallet er blevet reddet på målstregen af en stor fondsdonation, der betyder, at det genopstår som café og kulturhus

Hårdt arbejde betaler sig.

Efter knap 12 år er det således lykkedes foreningen Marienlyst Slots Venner at skaffe midler nok til at gennemføre en indvendig renovering af slottet, der ligger i Helsingør.

Det skriver Helsingør Kommune i en pressemeddelelse.

Det er Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Augustinus Fonden, som har valgt at støtte op om Marienlyst Slots Venners vision, og de har samlet doneret 16,1 mio. kr. til renoveringen af slottet.

Det er også på den baggrund, at Helsingør Kommune og Marienlyst Slots Venner nu har indgået aftale om leje af slottet. 

Aftalen betyder, at renoveringen af slottet snart kan begynde. Men det er slet ikke det eneste, der er i vente. Foreningen Marienlyst Slots Venner vil søge yderligere fondsmidler, så der kan blive opført en ny tilbygning bag slottet samt renovering af slottes haver.

Og istandsættelsen af slottet er noget, som glæder borgermesteren i kommunen, Benedikte Kiær, der ser frem til endnu en kulturinstitution i byen:

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Marienlyst Slot kan flette sig rigtig godt ind i kommunens samlede satsning på kulturoplevelser, og jeg ser meget frem til at besøge slottet, når dørene atter kan slås op for både kommunens borgere og besøgende udefra, siger borgmesteren.

Planen er, at der skal indrettes både café og kulturhus i det gamle slot.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141