23948sdkhjf

Stort tilbageslag for brint i Danmark

Brintleverandøren Everfuel meddelte forleden, at man lukker sine tankstationer i Danmark. Det er et stort tilbageslag for brint i Danmark

De danskere, der håbede at brinten ville brede sig som en alternativ energikilde til biler og lastbiler i Danmark, er blevet fælt skuffede. Forleden meddelte Everfuel, der driver tre tankstationer i Københavnsområdet, at de lukker, på grund af manglende kunder. 

Og givet er det da også at der er ca. 180 køretøjer i Danmark, der kører på brint. 

- Det er et tilbageslag for brint som et alternativ i Danmark. Det kan næsten ikke ses anderledes. Men det er vigtigt at huske på, at det først og fremmest er bilismen, vi her taler om. Der er andre områder af transportsektoren, hvor udviklingen fortsat er i gang, siger direktør i Brintbranchen, Tejs Laustsen Jensen til Licitationen Byggeriets Dagblad. 

Det er et tilbageslag for brint som et alternativ i Danmark. Det kan næsten ikke ses anderledes. Men det er vigtigt at huske på, at det først og fremmest er bilismen, vi her taler om. Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen

Entreprenørbranchen på vej

Og her hentyder han til blandt andet entreprenørsektoren, hvor britiske JCB er i gang med at udvikle transportmoduler til brint, samt entreprenørmaskiner, der kører på brint. 

- Entreprenørmaskiner og mobile brintanlæg kan ikke tankes på en tankstation. De tankes i stedet på et industrianlæg, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad, og tilføjer at der er mange andre der arbejder med brint i Danmark. 

Han tror fortsat fuldt og fast på, at brint bliver et alternativ sammen med metanol og eldrift. 

Infrastruktur mangler

Licitationen Byggeriets Dagblad har tidligere beskrevet, hvordan brint kan blive en faktor i den danske byggesektor. Det kræver dog, at der er entreprenørmaskiner, der kan køre på brint og at der er en infrastruktur, der kan håndtere brinten. Det hidtil mest seriøse bud på en brintteknologi er JCB, som har meddelt, at de om senest et par år vil have mobile enheder klar, som forsvarligt kan transportere brint fra en industriel tankenhed og ud til byggepladserne.  Brintdrift er tiltænkt de lidt større maskiner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14