23948sdkhjf

Skolebyggeri i Stoholm kræver ny lokalplan

Byggeriet af Stoholm Skole nær Viborg er kommet tættere på, efter at en ny lokalplan er på vej

Arbejdet er i gang.

Det er ikke gravemaskinerne, som er startet i Stoholm, hvor en ny skole er på vej. Det er derimod arbejdet med en spritny lokalplan og et tillæg til kommuneplanen for området, hvor den nye skole skal ligge. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Det er teknisk udvalg i Viborg Kommune, som har givet grønt lys til at sætte planlægningen i gang. Der kommer en to uger lang idéfase, hvor borgere kan komme med input og forslag, og derefter vil man kunne gå i gang med at lave selve planforslaget.

Samtidig har udvalget også nikket til, at der ikke holdes et borgermøde i forbindelse med arbejdet, da borgere og andre interesserede har været inddraget i en såkaldt visionsproces og dermed har kunnet forholde sig til placeringen af skolen.

Klar i 2026

Skolen bliver bygget ved siden af Stoholm Fritids- og Kulturcenter, hvor der udover selve centret er boldbaner, en kunstgræsbane, parkeringspladser, vandrehjem, atletikbane og en mountainbike-teknikbane.

Den gældende lokalplan udlægger det område, hvor skolen bliver opført, til udendørs fritidsformål, og derfor skal der laves en ny lokalplan, der baner vejen for skolebyggeriet.

Prisen for skolebyggeriet lyder på 127 mio. kr., fremgår det af budgetaftalen for perioden 2024 til 2027. Byggeriet af den nye skole skal efter planen gå i gang i august 2024, og skolen skal være klar til, at eleverne kan rykke ind i august 2026.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125