23948sdkhjf

NCC afleverer nyt byggeri til pensionsselskab

Kontorbyggeriet på Marmormolen i København bliver nabo til DFDS

For halvandet års tid siden afleverede NCC et kontorhus på 12.500 kvm på Mamormolen i Københavns Nordhavn til PensionDanmark. Bygningen udgør domicil for DFDS.  

Nu har entreprenøren så lagt sidste hånd på anden del af erhvervsbyggeriet, hvor fem af otte etager allerede er udlejet.

De to byggerier er forbundet af en gangbro.

Ejendommen rummer omkring 550 faste arbejdspladser, mødecenter og kantine med plads til cirka 240 personer. Der er desuden opført parkeringskælder, cykelparkering og butikslokaler i stueetagen.

Kontorhuset er opført efter Den Frivillige Bæredygtighedsklasse og vil blive certificeret med DGNB Guld.

Projektet er underlagt strenge krav for CO2-udledning i byggeriet. 

- Hvis vi skal skubbe byggesektoren i en grønnere retning, skal vi sætte baren højt for os selv, entreprenører og leverandører. Derfor arbejder vi i PensionDanmark målrettet med vores program for bæredygtige tiltag, der skal sikre, at vi orienterer os imod de mest klimavenlige løsninger på markedet, siger Jens Breinholt, bæredygtighedschef for ejendomme i PensionDanmark, i en pressemeddelelse.

På baggrund af produktspecifikke EPD’er, har projektteamet kunne udarbejde livscyklusvurderinger til sammenligning af forskellige materi­alers miljøbelastning og dermed kunne indarbejde dette som et parameter, når der skulle vælges materiale.

PensionDanmark har for eksempel stillet krav om, at der mures med kalkmørtel, som udleder mindre CO2 ved produktion end traditionelt brugt cementmørtel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125