23948sdkhjf

Udbygger festplads til 70.000 gæster og store stjerner

Odense Kommune skyder millioner i stor udvidelse af fest- og dyrskueplads

I sommer spillede det tyske metalband Rammstein to udsolgte koncerter på Dyrskuepladsen i Odense, hvor mere end 90.000 tilskuere over to dage festede sammen med de ildkastende tyskere. Få dage efter besøgte cirka 50.000 besøgende årets fynske dyrskue.

Nu skal der være plads til mange flere gæster og fester.

Et politisk flertal i Odense Kommune vil investere 10 mio. kr. i at omdanne Dyrskuepladsen. Målet er, at pladsen allerede næste år skal være landets største eventplads, hvor store koncertnavne skal kunne spille for 70.000 gæster på én gang.

For at gøre plads til flere mennesker på pladsen, skal nogle af de gamle bygninger flyttes. Dette bliver også den mest omfattende ændring på Dyrskuepladsen, da resten af forbedringerne vil foregå under det store græsareal.

– De nuværende elskabe og ledninger, der ligger i jorden nu, yder ikke nok. Der skal flere ampere ind på pladsen, så de store koncerter ikke er nødt til at have dieselgeneratorer for at lave strøm nok. Noget som flere kunstnere og arrangører efterspørger, så de krav kommer vi til at opfylde, siger formand for By- og Kulturudvalget i Odense, Søren Windell (C), i en pressemeddelelse.

Udover forbedringen af elnettet på pladsen vil der også blive installeret fibernet og forbedret spildevandshåndtering.

Kommunen håber at trække flere store, internationale navne til byen med millioninvesteringen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172