23948sdkhjf

Udbygning af trafikbelastet motorvej er klar til høring

Nu starter en otte uger lang høringsperiode i forbindelse med Vejdirektoratets udbygningsprojekt for Amagermotorvejen

På en helt almindelig hverdag kører der i dag op mod 125.000 biler på Amagermotorvejen, hvilket gør den til en af de mest belastede i Danmark. 

Vejdirektoratets beregninger viser imidlertid, at trafikken vil stige til op mod 170.000 biler per hverdagsdøgn ved udegangen af dette årti. 

Blandt andet derfor har et bredt flertal i Folketinget besluttet at udbygge Amagermotorvejen fra og med 2024. Det sker som et led i den politiske aftale Infrastrukturplan 2035.

Første skridt mod realiseringen af udbygningsprojektet er at gennemføre en miljøkonsekvensvurdering, og den er nu klar og sendes altså nu i høring.

- Den sidste lange tid har vi brugt på at vurdere, hvad en udbygning af Amagermotorvejen får af betydning for trængsel, støjniveau, miljø og samfundsøkonomi – og ikke mindst de mange mennesker, der bor tæt på og må leve med motorvejen. Nu er vi spændte på, hvad der kommer ind af kommentarer i den offentlige høring, siger projektchef Niels Fejer Christiansen fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

Høringsperioden løber fra i dag og frem til mandag 13. november 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128