23948sdkhjf

Licitationen mener: Uforståelige regler kvæler nye virksomheder i byggeriet

Iværksætterlysten er intakt. Mange yngre håndværkere drømmer fortsat om at få foden under eget bord. Men, ifølge en ny analyse fra SMV Danmark, så er overlevelseschancerne for de nye virksomheder faldende. Hvor det tidligere var 53 pct. af byggevirksomhederne, der var i live efter 5 år, gælder det nu kun for 44 pct. af de nystartede håndværkere.

Det er en kedelig udvikling. Og det skyldes blandt andet, at mens det er forholdsvis let at starte en virksomhed med CVR-nummer og momsregistrering, så bliver det stadig sværere og mere bøvlet at drive virksomheden. Når mange nystartede virksomheder vælger at trække stikket efter kort tid, så skyldes det naturligvis også den benhårde konkurrence i byggebranchen. Så det er naturligt nok. Men, desværre, så er det også et resultat af en forfejlet erhvervspolitik, som bombarderer de nystartede virksomheder med administrative byrder og regler, som selv ikke myndighederne formår at forklare. Det allerstørste benspænd er, at byrderne hagler ned over de nystartede virksomheder fra mange forskellige myndigheder uden nogen form koordinering og konsekvensanalyse.

Nu skal man passe på, at begrebet administrative byrder ikke går hen og bliver en ren rygmarvsreaktion og undskyldning for, at mange nystartede virksomheder giver op. Men det er både ubegribeligt og uanstændigt, at politikerne ikke lever op til deres gentagne løfter om at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125