23948sdkhjf

Arkitektfirma sikrer sig to skoleopgaver gennem rammeaftale

Otte ud af 10 miniudbud under rammeaftalen 'Velfærdens Fundament' i Odense Kommune er således blevet tildelt Nova 5 Arkitekter

Nova 5 Arkitekter har nu indgået kontrakt med Odense Kommune om renovering og modernisering af to skoler. Denne gang drejer det sig om Højmeskolen og Rosengårdskolen.

Med de nye opgaver har arkitektfirmaet vundet otte ud af 10 miniudbud under rammeaftalen 'Velfærdens Fundament' for Odense Kommune. Rammeaftalen dækker modernisering af i alt 30 skoler. Nova 5 var på listen sammen med Pluskontoret og Arkitema, da Odense Kommune annoncerede vinderne af rammeaftalen i begyndelsen af 2022.

På skoleprojekterne samarbejder Nova 5 Arkitekter med et rådgiverteam bestående af Arne Birk, OJ Rådgivende Ingeniører og Land+.

Gangarealer i spil

Højmeskolen er en to- til firesporet folkeskole med cirka 600 elever i det sydvestlige Odense. Her vil Nova 5 hjælpe med at indrette gangarealer, så de kan bruges til undervisning, gruppearbejde, fordybelse og til at understøtte læringen med kunst og information.

Der vil også blive indrettet nye faglokaler til et fleksibelt science-område, herunder fysik og kemi, i skolens kælder, hvor der allerede findes faglokaler til biologi, geografi og natur/teknologi. Desuden skal faglokalet til billedkunst opgraderes, og skolens dramalokale skal renoveres og moderniseres, så det kan bruges både i SFO og i undervisningen til samlinger, forestillinger og foredrag.

Teknologisk værksted

Opgaven på Rosengårdskolen omfatter etablering af et teknologisk og kreativt værksted, der skal integrere flere af de eksisterende kreative og håndværksmæssige fag.

For at skabe bedre faciliteter for lokalområdets børn vil det eksisterende SFO-hus blive moderniseret, så det kan rumme det stigende antal børn i området. Derudover vil et eksisterende billedkunstlokale blive moderniseret, og der vil blive foretaget akustikregulering i skolens musiklokale. Der vil blive skabt 'hænge-ud'-områder og grupperum, hvor skolens elever kan opholde sig.

Generelt for skolen vil der blive gennemført en omfattende renovering af facaden samt yderligere tagisolering. Udeområderne vil også blive renoveret, toiletterne opgraderet, og mødelokalerne moderniseret."

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126