23948sdkhjf

Kæmpe solcellepark klar til at blive opført

En af Danmarks største solcelleparker, Nørhede-Hjortmose ved Ringkøbing, er med stemplet ”ready to build” nu et markant skridt tættere på at blive realiseret i fuld skala.

Solcelleparken har en kapacitet på 132 MW svarende til 42.000 husstandes elforbrug.

Projektet har været på tegnebrættet i flere år, og administrerende direktør Karsten Nielsen fra danske GreenGo Energy, der står for udvikling og opførelse, kalder det en milepæl, at projektet nu går ind i en ny fase.

Det oplyser GreenGo Energy i en pressemeddelelse.

- Det her er en milepæl. For os, for vores strategiske partner Encavis og for omstillingen til grøn energi i Danmark. Alene sammen med Encavis udvikler vi i Danmark mere end 500 MW tilskudsfri solenergi. Samlet set planlægger GreenGo Energy nu at skulle opstille mere end to gigawatt solenergi i Danmark, siger Karsten Nielsen.

Hos tyske Encavis er Chief Investment Officer/Chief Operating Officer, Mario Schirru, ligeledes begejstret.

- På cirka to et halvt år har vi realiseret mere end 280 MW solenergi med GreenGo Energy i Danmark. Vores danske solcelleportefølje omfatter nu næsten 400 MW og er sammen med Tyskland (over 400 MW) og Spanien (583 MW) en af ​​vores største solcelleporteføljer i Europa, siger Mario Schirru.

Kommunale ambitioner

Encavis og GreenGo Energy indgik tilbage i 2019 et strategisk partnerskab om at opføre mere end 500 MW tilskudsfri solenergi i Danmark. De største og første projekter ligger i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Ikke mindst i Ringkøbing oplever vi store ambitioner. Samarbejdet med både kommunen og de lokale landbrugere, som lægger jord til, har været fremragende, siger Karsten Nielsen med henvisning til, at selskabet også står bag en anden stor solcellepark i området samt at anlæggene indgår i kommunens planer om at huse en af verdens største energiparker med både vind, sol og PtX-teknologi.

Nørhede-Hjortmose parken forventet at være i fuld drift fra 2026.

Se nøgletal for:
Læs mere om: solcelleparker
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.893