23948sdkhjf

Kvalitetshåndværk med historisk materiale

Kobber er ofte associeret med gamle, fredede bygninger, og det er ikke helt forkert. Naturligvis bruges det også i nyere byggerier og andre sammenhænge, og det rigtige håndværk kræver kompetencer og flid.

Toft Kobber AS er specialister i kobber som materiale og håndværk. Virksomheden arbejder med mange fredede bygninger i Danmark, hvor de gør sig umage og bruger firmaets store erfaring og kompetencer på området til at få arbejdet til at falde i tråd med det oprindelige udtryk på de mange historiske bygninger. Med manges års erfaring står Brian Toft i spidsen for virksomheden, hvor de har omkring 20 medarbejdere, som prioritereres rigtig højt i dagligdagen, for det er dem og deres interesse og arbejde, der er Toft Kobber AS’s varemærke: Mit udgangspunkt i spørgsmålet om, hvordan man får en virksomhed med gode medarbejdere? Svaret er en ledelse, der tiltaler den type medarbejdere. Derfor er vores førsteprioritet også medarbejderne, dernæst selve arbejdet, i sidste ende kunderne og endelig pengene, selvom mange sikkert synes, at det lyder mærkværdigt. Vi vil gerne udføre kvalitetsarbejde, og det kræver, at medarbejderne er dygtige og trives. Mange kan heldigvis godt se værdien i det gode håndværk og vil betale for det, mens andre gerne vil gå lidt på kompromis mellem pris og kvalitet. Vi gør dog alt hvad vi kan, for at få det til at se pænt ud.”

En bog er kommet til om erfaringerne fra håndværket
Kobber er et gammelt materiale, som kan genanvendes, og Toft Kobber AS indkøber i dag udelukkende kobber hos Aurobis. Deres produktion er baseret på 100 procent genbrugskobber, hvilket betyder, at Toft Kobber AS ikke bruger ny kobber – det sparer på kobberminerne. Disse elementer med genanvendelse og lang holdbarhed spiller godt ind i tidens fokus på miljø. ”De fleste opgaver er på fredede bygninger, hvor kobberet skal erstattes eller repareres, og bygningen skal bringes tilbage til det oprindelige udtryk. Her er vores erfaring, som vi også har skrevet bogen ’Kobberdækning siden Christian d. 4.’ om, at man også kan konstatere, at man lavede fejl eller forkerte løsninger i de fredede bygninger, dengang de blev til. Vi har opdaget et mønster i, hvad der virker og ikke virker, som vi gerne vil gøre arkitekter og rådgivere opmærksom på. Vi har ofte dialog med Slots- og Kulturstyrelsen om disse ting og små justeringer, man kan foretage for at forbedre kvaliteten af arbejdet. De er begyndt at lytte mere,” fortæller Brian Toft.

”Vi har opdaget et mønster i, hvad der virker og ikke virker, som vi gerne vil gøre arkitekter og rådgivere opmærksom på"
Brian Toft, direktør og ejer af Toft Kobber

Bæredygtighed er ikke drivkraft for kunderne - miljøhensyn er dog vigtige
Brian Toft understreger, at bæredygtighed og hensynet til miljøet spiller en stor rolle for Toft Kobber AS. Det gælder både virksomheden selv, men for eksempel også valget af træ, som ligger under kobberet. Her har de altid blandet sig i valget hos Toft Kobber AS. ”Det skal være virkelig kvalitet. Vi vælger langsomt voksende træ med højt harpiksindhold. Det skal ligge der i 100 år, så det skal være i orden. I dag får vi primært træ fra Finland, hvor de dels genplanter skoven igen, og dels er transporten ikke så miljøbelastende. Sammen med håndværket og de gode vilkår for vores medarbejdere, så skulle det gerne være med til at gøre flere af de rigtig dygtige nye håndværkere interesseret i os som arbejdsplads,” siger han.

TOFT KOBBER AS
Toft Kobber AS har en serviceafdeling og en projektafdeling. I serviceafdelingen udføres der mindre traditionelle blikkenslager opgaver, mens der i projektafdelingen udføres de noget større arbejder – typisk i tæt samarbejde med arkitekten eller ingeniøren. Toft Kobber AS har en stor ambition om at kunne medvirke til det gode samarbejde, på de byggepladser vi arbejder på.
Facadedækning og tagarbejde er virksomhedens specialer, og et af dem er at indfarve den reparation, virksomheden har udført, så den ligner det gamle, og man derfor ikke kan se, at noget er blevet udskiftet.

Læs mere på www.toftkobber.dk

Se Toft Kobber A/S profil på Building Supply her

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093