23948sdkhjf

Nyt Sweco-opkøb tilføjer ekstra gear til byggeri og renovering

Med OJ Rådgivende Ingeniører i folden kan Sweco Danmark nu byde ind overalt

Sweco Danmark vokser igen og sætter yderligere tryk på sin forretning inden for byggeri og renovering med opkøbet af OJ Rådgivende Ingeniører.

Antallet af specialister inden for byggeri når nu 855 og betyder nye lokalkontorer og vækstområder til virksomheden. Tirsdag morgen var adm. direktør Dariush Rezai i Horsens, hvor OJ Rådgivende Ingeniører har sit hovedkvarter, og derefter var han på farten hele dagen på besøg hos andre Sweco-kontorer i Jylland.

Med opkøbet styrker den svenskejede og børsnoterede rådgivergigant sit i forvejen store fokus på byggeri, renovering og transformationsopgaver, og det kommer i forlængelse af en periode, hvor Sweco Danmark har ekspanderet kraftigt.

Mod slutningen af 2022 rundede Sweco Danmark for eksempel 1.500 medarbejdere, drevet af rekruttering til en bred del af forretningen og gennem opkøbet af Via Trafik og dets 65 medarbejdere.

Bedste regnskab til dato

I begyndelsen af februar 2023 kunne Sweco Danmark fremvise sit bedste regnskab til dato. Omsætningen var vokset med 11,1 pct. til over 1,5 mia. kr.

På det tidspunkt var arkitektvirksomhederne Årstiderne Arkitekter og Kant Arkitekter i henholdsvis 2018 og 2020 blevet en del af rådgiverfamilien.

- Vores positive udvikling begyndte for alvor for fem år siden, da vi lagde en strategi med kundeforståelse, integreret rådgivning og bæredygtighed som pejlemærker, sagde Dariush Rezai til Licitationen tidligere i år.

Alle typer af byggerier

Med opkøbet af OJ Rådgivende Ingeniører  styrker Sweco, ifølge deres egen pressemeddelelse, "markant forudsætningerne for at spille en central rolle som rådgiver på alle typer af byggeprojekter i hele landet uanset størrelse".

- Jeg glæder mig til at kunne byde 325 nye kollegaer velkommen, siger Dariush Rezai, adm. direktør i Sweco Danmark.

Han beskriver OJ Rådgivende Ingeniører som "garant for kompetence og høj faglighed med en udpræget lokal forankring og stærke relationer til deres kunder". 

- Sammen komplementerer vi hinanden utroligt godt både forretningsmæssigt, kulturelt og geografisk med et fælles ønske om at gøre to gode rådgivere til en endnu bedre samlet rådgiver med stor lokal nærhed til kunderne og projekterne:

- Det har været vigtigt for os, at begge parter tror på de langsigtede perspektiver af denne sammenlægning. Jeg er derfor glad for, at partnerne i OJ Rådgivende Ingeniører fortsætter i ledende roller for at videreudvikle vores fælles forretning. 

Flere muligheder sammen

OJ Rådgivende Ingeniører er en partnerdrevet virksomhed, etableret i 1946 og med kompetencer inden for de klassiske ingeniørdiscipliner og fokusområder som blandt andet bygherrerådgivning, energi- og indeklima, geo- og miljøteknik samt brandrådgivning til private og offentlige kunder.

- Det har været vigtigt for os at finde en partner, som har samme tilgang som os selv, når det handler om at se værdien i at være til stede lokalt i de samme nærmiljøer som vores kunder, siger Brian Thyregaard Andreasen, adm. direktør i OJ Rådgivende Ingeniører.

Købet forudsætter konkurrencemyndighedernes godkendelse og ventes endeligt gennemført i løbet af fjerde kvartal 2023. 

Indtil handlen er gennemført, fortsætter OJ Rådgivende Ingeniører og OJ Brandrådgivning som hidtil.

Kort om parterne

OJ Rådgivende Ingeniører:

 • Partnerejet rådgivende ingeniørfirma med fokus på byggeri og anlæg
 • Stiftet i 1946
 • Virksomheden tæller i dag 325 medarbejdere fordelt på ni kontorer samt flere projektkontorer. Kontorerne er beliggende i Aalborg, Aarhus, Horsens, Vejle, Billund, Sønderborg, Odense, Roskilde og København. Medarbejderne er hovedsageligt ingeniører og specialister
 • OJ Rådgivende Ingeniører består af modervirksomheden OJ Rådgivende Ingeniører og dattervirksomheden OJ Brandrådgivning. Begge indgår i opkøbet.
 • Virksomheden beskæftiger sig med klassiske ingeniørdiscipliner inden for byggeri samt fagrådgivning inden for blandt andet bygherrerådgivning, brandrådgivning, miljø, geoteknik og commissioning.
 • OJ Rådgivende Ingeniører arbejder tæt sammen med private og offentlige bygherrer om projekter af alle størrelser – lige fra alment boligbyggeri og institutioner til store, komplekse byggerier inden for erhverv og industri, laboratorier og sygehuse.
 • Virksomheden indgår i en række strategiske partnerskaber, herunder LIVA (CIVICA) samt Byggepartnerskabet &os (KAB)
 • OJ Rådgivende Ingeniører er ejet af ti partnere med Brian Andreasen i spidsen som adm. direktør.
 • Omsætningen i 2021/2022 var 246,8 mio. kr.

Sweco Danmark

 • Virksomheden er en del af Sweco med over 21.000 medarbejdere i 13 lande og med projekter i mere end 70 lande verden over.
 • Sweco Danmark har 1.500 medarbejdere fordelt på kontorer i Aalborg, Viborg, Herning, Silkeborg, Aarhus, Kolding, Sønderborg, Esbjerg, Odense, Holeby, Slagelse, Birkerød og København
 • I selskabet arbejder 530 specialister inden for byggeri
 • Virksomheden rådgiver om alle arkitekt- og ingeniøropgaver og leverer ofte projekterne som integreret rådgivning
 • Adm. direktør i Sweco Danmark er Dariush Rezai, og økonomidirektør er Jeppe Allert Madsen. De to udgør direktionen i Sweco Danmark. 
 • Sweco Danmarks omsætning var i 2022 1,5 mia. kr. med en overskudsgrad på 11,9 pct.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11