23948sdkhjf

Analyse: 477 danske virksomheder med i Femern-projekt

477 virksomheder over hele landet løser alt fra anlægsopgaver til levering af service- og konsulentydelser, viser analyse. Store kontrakter går stadig til udlandet

477 virksomheder over hele landet løser opgaver til Femern-projektet.  Det viser en analyse, som Business Lolland-Falster har foretaget.

Hver fjerde danske virksomhed på Femern projektet er fra Lolland-Falster, skriver Business Lolland-Falster i en pressemeddelese.

Danske virksomheder har længe tegnet sig for langt størstedelen af kontrakterne på byggeriet af Femern Bælt-tunnelen. Der er dog tale om beløbsmæssigt mindre kontrakter sammenlignet med de fire store milliardkontrakter, som bortset fra Aarsleff alle går til udenlandske selskaber.

Ifølge analysen fra Business Lolland Falster fordeler de 477 danske virksomheder sig over 17 forskellige brancher. Ikke overraskende er bygge- og anlægsbranchen størst med 27 procent af opgaverne, men den andel er faldet i forhold til 2022. 

Men også brancher som maskinhandel og fremstillingsvirksomheder er stærkt repræsenteret med henholdsvis 19 og 16 procent af opgaverne, hedder det i meddelelsen.

Analysen viser, at virksomhederne på Lolland-Falster i stadigt større omfang har fået del i opgaverne med at bygge Femern Bælt tunnelen. 115 ud af de 477 virksomheder eller hver fjerde danske virksomhed, der har fået opgaver på byggeriet, er fra Lolland-Falster.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156