23948sdkhjf

Nyt projekt åbner døren til det tyske marked

Et nyt projekt giver sjællandske virksomheder mulighed for vækst i Nordtyskland

30 sjællandske og nordtyske virksomheder får  mulighed for at deltage i et nyt innovationsprojekt.

Under navnet Fehmarn Belt Innovation, eller FBI, vil projektet arbejde med maritime og marine virksomheder, med bygning og konstruktion samt med fødevarer- og biotek.

Det oplyser Erhvervshus Sjælland i en pressemeddelelse.

Projektet er EU-støttet og kommer til i de næste 3 år at samarbejde med 30 udviklingsorienterede virksomheder, der kunne have gavn og glæde af adgang til faglig viden og sparring, relevante test-faciliteter og inspirerende workshops og studieture.

Fakta om Femern Bælt Innovation

  • Femern Bælt Innovation skal bidrage til at skabe innovation og erhvervsudvikling indenfor bygge og anlæg, det maritime og marine område, samt fødevarer og biosolutions i Femern Bælt-regionen.
  • Indsatsen er 3-årig og løber frem til 31. marts 2026
  • Det forventes, at mindst 30 virksomheder deltager i projektet i et samarbejde med regionens erhvervsfremmeaktører og videninstitutioner på begge sider af bæltet.
  • Projektet har et samlet budget på 16,3 mio. kr. 
  • Tilskuddet fra EU's ’Interreg 6A Tyskland-Danmark-program’ er på 10,6 mio. kr., mens Region Sjælland har givet 1 mio. kr. til projektet. De økonomiske partnere bag projektet finansierer selv de resterende ca. 4,7 mio. kr.
  • Erhvervshus Sjælland er projektleder.

Erhvervshus Sjælland

-Virksomheder, der kan deltage i projektet, skal være interesserede i et længerevarende samarbejde med fagligt stærke danske og tyske partnere inden for et af de tre områder. Til gengæld kommer de igennem et innovationsforløb, som styrker mulighederne for udvikling på et vigtigt eksportmarked, siger Morten Pristed, projektleder hos Erhvervshus Sjælland.

Det vil være gratis for virksomhederne at med i projektet, men de skal investere tid og energi i samarbejdet, lyder det:

- Det er er rigtig godt givet ud, hvis man har et ønske om at styrke sin tilstedeværelse i Tyskland, fordi man som virksomhed får adgang til meget stærke kompetencer og viden om det tyske marked. Vi har rigtigt gode partnere i projektet med stor faglig tyngde, siger han og peger på RUC’s nye Maritime og Marine Forskningscenter og Knowledge Hub Zealand på deres område virkeligt stærke og anerkendte enheder.”

Partnere og netværkspartnere

Partnere:

Business Lolland Falster

Sjællands Erhvervsakademi Zealand – bygningskonstruktør-uddannelsen

Roskilde Universitet – Center for Maritim og Marine Forskning

Knowledge Hub Zealand

Erhvervshus Sjælland

Technikzentrum Lübeck

Wirtschaftsförderung Lübeck

Kieler Wirtschaftsförderung

Technische Hochschule Lübeck (Bauwesen/bygningsområdet)

Netværkspartnere: 

Danske Maritime, Maritimes Cluster Norddeutschland (Kiel), TransMarTech (Kiel), klyngen We Build Denmark, en af Europas største forskningsinstitutioner Fraunhofer (Lübeck), Energie Cluster Digitales Lübeck, Dansk Industri, Food and Bio Cluster Denmark, Carl Albrecht Universität (CAU, Kiel) og Næstved Kommune.

Erhvervshus Sjælland

Et eksempel på den viden man får adgang til, er bygningskonstruktørerne hos Zealand, som allerede er dybt engagerede i Videns- og Læringscenteret i Rødby. 

De indgår i projektet sammen med den tekniske højskole i Lübeck, og har konkret viden om hvilke krav og hvilke normer der gælder, hvis et projekt skal finde vej til det kæmpestore tyske marked. Hvilke innovative tiltag skal der til for at man kan få fodfæste? Hvordan ser de nye miljøkrav ud med tyske briller?”

Projektet ledes af Erhvervshus Sjælland. I den danske partnerkreds er desuden Business Lolland Falster, Zealand, RUC og Knowledge Hub Zealand.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109