23948sdkhjf

Store regnskabsmæssige forventninger til næste fase

Byggeriet af Lynetteholms næste fase ventes at sætte skub i By & Havns omsætning, der i første halvår har været svigtende, når det gælder jordmodtagelse

Det var først ved halvårsskiftet, at der blev åbnet for jordopfyldet af Lynetteholm, og det bærer By & Havns halvårsregnskab præg af.

I første halvår er selskabets tilgodehavender nemlig steget til 203 mio. kroner.

Det er udlæg for datterselskabet Lynetteholm P/S, og som vedrører etableringen af Lynetteholm, lyder det i regnskabet.

Den første fase af Lynetteholm blev afsluttet i andet kvartal, men den del har begrænset kapacitet af den jord, der skal fyldes i. Noget af jorden skal derfor mellemdeponeres, og vil altså ikke generere indtægter, før det bruges til opfyld.

Derfor lyder det også i ledelsesberegningen, at det først er når næste fases stendæmning står færdig, at man for alvor vil begynde at se pengene rulle ind i regnskabet. Her forventer man en stigning på 100-200 mio. kroner årligt i forhold til 2023-niveauet.

Start i september

I første halvår har selskabet opnået en omsætningsfremgang på 19 procent, men den er sket på trods af en nedgang i omsætningen på jordmodtagelse, lyder det i ledelsesberetningen. Nedgangen i netop dén omsætning var dog forventet. Det har udviklingsdirektør Ingvar Sejr Hansen tidligere forklaret til LynetteholmNews.

Fremgangen i omsætningen betyder, at By & Havn lander et resultat for halvåret over forventet på 115 mio. kr. mod 84 mio. kr. i samme periode året før. Det er betegnet som tilfredsstillende og som forventet i ledelsesberetningen.

Planen er, at tildelingen af opgaverne på Lynetteholms næste fase sker i løbet af september, og at arbejdet begynder i oktober. Efter prækvalifikationen er der to kendte entreprenører i spil, nemlig Per Aarsleff A/S og Munck Havne & Anlæg A/S. 

Ifølge regnskabet er der i forbindelse med næste fase tale om en samlet investering på i størrelsesordenen 2 mia. kr.

Artiklen er en del af temaet Lynetteholm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14