23948sdkhjf

Altan-konkurs sender 108 job ud i uvished

De ansatte ved Altan.dk ved ikke, om de er købt eller solgt

Krav fra Gældsstyrelsen om et stort millionbeløb sendte tirsdag i denne uge Altan.dk mod en konkurs.

Med konkursbegæringen mod den store altanvirksomhed i Sorø blev 108 ansatte sendte hjem, skriver TV2 Øst, der har talt med formand for 3F i Slagelse, Rune Nellemann Hansen.

- Jeg tror, de har det skidt, fordi det er en virksomhed, de har været glade for at være i, siger han til TV2 Øst.

De 108 ansatte skal dog i henhold til konkursloven stå til rådighed for firmaet i 14 dage, hvor kurator har råderet over dem. Det er Cathrine Wollenberg Zittan fra Kammeradvokaten, som er blevet indsat som kurator i virksomheden.

Undersøger flere muligheder

Til Licitationen har Altan.dk oplyst, at selskabet umiddelbart efter konkursen indledte et udredningsarbejde med juridisk bistand og bistand fra selskabets revision.

- Mens udredningsarbejdet har stået på, har det været forsøgt at sikre den fortsatte drift ved at undersøge mulighederne for at tilføre Altan.dk mere kapital og/eller et helt eller delvist salg af virksomheden. Dette har ikke været muligt, oplyser Altan.dk.

Altanvirksomheden oplyser videre, at en ledende medarbejder i forbindelse med udredningen er blevet politianmeldt, fordi der er fundet uregelmæssigheder i selskabets bogholderi.

Om Altan.dk

  • Altan.dk A/S blev stiftet den 1. oktober 2006 og beskæftiger knap 130 medarbejdere. 
  • Firmaet er udsprunget af entreprenørvirksomheden Ringsted Bygningsentreprise (RBE), som blev stiftet af Jens Peter Knudsen den 1. november 1994. 
  • I 2018 valgte fem private personer at skyde penge i Altan.dk, da en investorgruppe med selskabet Liberatio Investments ApS i spidsen købte 30 pct. af virksomheden.
  • Ledelsen i Altan.dk begrundede dengang salget med muligheden for at sætte skub i udviklingen af elevatormarkedet samt ekspansionen over sundet til det svenske marked.
  • I dag ejer adm. direktør Casper Gorm Knudsen ifølge CVR-registret 31,50 pct. af aktierne i Altan.dk, mens stifter Jens Peter Knudsens ejerandel senest er opgjort til 3,50 pct. 
  • Altan.dk er i dag Danmarks største altanfirma og har årligt opsat omkring 3.000 altaner i Danmark og Sverige
  • I 2012 udvidede Altan.dk med en nyt forretningsben med elevatorer og har indbygget ca. 25 elevatorer om året.

Kilde: Altan.dk, CVR og Licitationen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109