23948sdkhjf

Kendte navne kan vinde dansk rumcenter

DTU Space bygger nyt for en kvart milliard i Lyngby, hvor der de kommende år skal ombygges i stor stil

DTU’s kloge hoveder inden for rumforskning og -teknologi skal have nye 6.600 kvm at boltre sig på i form af en Bygning 330 på det tekniske universitets campus i Lyngby.

Nybyggeriet til Institut for Rumforskning og Rumteknologi, DTU Space bliver til en laboratorietung bygning, hvor der også bliver kontorlokaler.

Herligheden står til at koste 245 mio. kr. ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Klar i 2027

Hvem der i sidste ende løber med totalentreprisen, ventes først helt på plads med kontraktindgåelse sidst i november måned.

Nu er vi dog så langt i processen, at tre totalentrenører; 5E Byg, Elindco og MT Højgaard, er blevet prækvalificeret til at deltage i dialogfasen og efterfølgende at afgive tilbud på rumcenter-opgaven.

Bygningen 330 skal – som planerne ser ud nu – tages i brug ultimo 2027.

Udbuddet og det kommende nybyggeri tager afsæt i en idéoplægsfase, hvor DTU Space’ samlede behov er vurderet i forhold til eksisterende bygninger og behov. Heri ligger også ombygningsprojekter i form af ombygning og renovering af bygningerne B327, B328 og B348, der forventes igangsat i 2027 og 2028.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188