23948sdkhjf

Rambølls vækstmomentum fortsætter

Rådgiverkæmpen leverer 9,2 pct. organisk vækst drevet af særligt bæredygtige løsninger indenfor navnlig vedvarende energi, miljø og sundhed

Rambøll fortsatte sin positive vækstkurve i første halvår af 2023 med høj vækst og en forbedret ebita-margin. 

"Med en stabil ordrebog på tværs af alle markeder er vores forventninger til årets resultat fortsat høj organisk vækst og ebita-margin på niveau med eller lidt over sidste år", skriver rådgivergiganten således i en pressemeddelelse.

Omsætningen var i årets seks første måneder på 8,4 mia. kr. Det er en stigning på 7,1 pct. sammenlignet med første halvår af 2022. Den organiske vækst var på 9,2 pct. mod 8,3 pct. samme periode året før.

Driftsresultatet før afskrivning på goodwill, brand og kundekontrakter (EBITA) steg med 62,3 mio. kr. til 436,1 mio., som gav en ebita-margin på 5,2 pct. - en stigning på 0,4 procentpoint sammenlignet med samme periode sidste år, lyder der fra virksomheden.

Danmark har leveret et særligt stærkt resultat med både høj vækst og indtjening, som har bidraget væsentligt til vores halvårsresultat Jens-Peter Saul, koncerndirektør, Rambøll, med globalt 18.000 medarbejdere

- Det glæder mig at kunne rapportere endnu et solidt halvårsregnskab for Rambøll. Vi fortsætter den positive vækstkurve med 9,2 pct. organisk vækst på tværs af koncernen, hvilket er over forventningerne. Vores indtjening er også højere end i samme periode sidste år, dog lidt under vores forventninger, udtaler koncernchef i Rambøll, Jens-Peter Saul, i pressemeddelelsen.

Bæredygtighed

Her uddyber han, at resultatet er opnået på trods af 'fortsat makroøkonomisk usikkerhed, høj inflation samt stigende renter og materialepriser'.

Den bæredygtige strategi vurderes til at være drivkraften.

For halvandet år siden lancerede firmaet således en strategi, 'the Partner for Sustainable Change', som går ”all-in” på bæredygtighed og forpligter Rambøll til på alle projekter at tilbyde kunderne alternative løsninger til, hvordan de kan forbedre bæredygtigheden på deres projekter.

- Strategien spiller en central rolle i vores høje organiske vækst, der har ligget stabilt på tæt på 10 pct. det seneste halvandet år – en markant stigning siden lanceringen af strategien. Medarbejderne har taget strategien til sig og fortsætter med at udfordre det kendte og udtænker nye løsninger, siger Jens-Peter Saul.

Danmark leverede

Rambøll havde tocifret vækst i Danmark, Storbritannien og Tyskland. Forretningsenheden for Energi leverede den højeste vækst blandt alle forretningsenheder.

- Danmark har leveret et særligt stærkt resultat med både høj vækst og indtjening, som har bidraget væsentligt til vores halvårsresultat, siger Jens-Peter Saul.

- Forretningsenheden for Energi har også leveret fortsat høj vækst som følge af det øgede fokus på den grønne energiomstilling globalt og krigen i Ukraine, der påvirker forsyningssikkerheden. Det har især sat skub i markederne inden for vind, Power-to-X-løsninger, fangst og lagring af CO2 og løsninger til elnettet, der skal udvides og moderniseres for at kunne rumme den massive udbygning af vedvarende energi, udtaler topchefen videre.

I lyset af den høje organiske vækst og en stabil ordrebog er Rambølls forventninger til året fortsat høj organisk vækst og EBITA-margin på niveau med eller lidt over sidste år.

Rambøll beskæftiger nu mere end 18.000 medarbejdere globalt.

Store projekter vundet i første halvdel af 2023

  • Forskningsfaciliteter til verdens første fuldt funktionelle kvantecomputer –  I Danmark er Rambøll udvalgt af Novo Nordisk Fonden som totalrådgiver i forbindelse med opførelsen af forskningsfaciliteterne til verdens første fuldt funktionelle kvantecomputer på Københavns Universitet. Computeren skal hjælpe med udviklingen af ny medicin og give nye indsigter i klimaforandringer og den grønne omstilling.
  • 20 MW brintanlæg i Tyskland – I Tyskland skal Rambøll planlægge et 20 MW brintanlæg i byen Hamm i Nordrhein-Westfalen. Rambøll skal levere ydelser i forbindelse med indledende planlægning og godkendelse. Når anlægget er i drift i 2026, skal det levere 1.500 tons grøn brint om året fra vedvarende energikilder som lokalt produceret solcelleenergi og vindkraft.
  • CO2-fangst fra en af verdens største cementfabrikker – I Sverige hjælper Rambøll Heidelberg Materials med en forundersøgelse i forbindelse med et omfattende CCS-projekt (Carbon Capture and Storage, CO2-fangst og -lagring) på deres cementfabrik. Ambitionen er at indfange 1,8 millioner tons CO2 inden 2030, som svarer til anlæggets totale udledning og 3 pct. af Sveriges samlede udledning.
  • Udvidelse af Bybanen i Norge - I Norge har Rambøll indgået kontrakt med Bybanen Utvikling om videre planlægning af letbanen Bybanen fra centrum af Bergen til bydelen Åsane. Strækningen bliver 12,7 km lang og indeholder 14 stop og tager passagerer fra Bergens centrum til Åsane på 17 minutter. Det forventes, at omkring 60.000 personer vil rejse på "Åsanebanen" om dagen i 2040.
  • Miljøvurdering af 1,2 GW havvindmøllepark – I Finland skal Rambøll lave miljøkonsekvensvurdering i forbindelse med en ny 1,9-2,0 GW havvindmøllepark i Vågskär i den sydlige del af Den Botniske Bugt.
  •  I Storbritannien skal Rambøll rådgive Homes England, et Government Agency hvis formål er at øge udbuddet af boliger i hele Storbritannien gennem finansiering af kvalitetsboliger til en overkommelig pris i forbindelse med byfornyelsesprojekter. Rambøll skal levere rådgivende ingeniørydelser og hjælpe byplanlægnings- og designvirksomheden Prior+Partners med masterplanlægning.
  • I USA arbejder Rambøll for et stort flyselskab med at reducere selskabets mængder af affald. Rambølls eksperter inden for ressourcestyring og cirkulær økonomi evaluerer flyselskabets affalds- og genbrugsprogram, rådgiver om alternativer til engangsplastik og udfører LCA-analyser.

Kilde: Rambøll

Se nøgletal for:
Læs mere om: REGNSKABER
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.844