23948sdkhjf

Concito fraråder permanent status for tunnelfabrikker

I dag slutter høringen for det lovforslag, der skal bevare tunnelfabrikkerne. Det er en dårlig idé, mener Concito 

Klimaet har ikke gavn af en permanent tunnelfabrik. Det mener den grønne tænketank Concito.

Søren Have, programchef for Fremtidens Mobilitet, Concito, skriver i dag i et debatindlæg i Altinget, at det det er forkert, når der i lovforslaget skrives, at ”en bevarelse af produktionsområdet samlet vil have en potentiel positiv betydning for klimaet i forhold til referencescenariet”.

- For referencescenariet antager, at det er givet, at der skal bygges meget mere, end der aktuelt er besluttet. Og jævnfør selve formålet med permanentgørelsen er at gøre det billigere at bygge, hvorved det også bliver økonomisk favorabelt at bygge mere. Med alt andet lige større CO2-udledning til følge, skriver Søren Have.

Han peger blandt andet på, at selv om der flere projekter på tegnebrættet far Østlig Ringvej til Als-Fyn, er de ikke truffet beslutning om noget endsige lavet miljøkonsekvensvurderinger.

- Der er, for at holde fabrikken (og arbejdspladserne) i gang, derudover en risiko for, at man får bygget en hammer som får alle mobilitetsproblemer til at ligne søm. Det er heller ikke hensigtsmæssigt. Vi fraråder derfor, at man bogstaveligt talt støber fremtidens mobilitetsbeslutninger i nutidens betontænkning. For klimakrisen kalder på eftertanke og kursændring, skriver Søren Have.

I dag slutter høringen for et lovforslag, hvis formål er at bevare produktionsområdet ved Rødbyhavn herunder tunnelfabrikker, arbejdshavn og tilhørende arealer.

Der er tale om række ændringer i anlægsloven til Femern-projektet, som er nødvendige for at lade elementfabrikken blive stående. 

Det sker ud fra et rationale om, at kunne genbruge faciliteterne til kommende projekter, og ideen nyder bred opbakning både lokalt og på Christiansborg.

Lovforslaget ventes vedtaget før jul.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109