23948sdkhjf

Lokal trio bygger boligtårne på politistation-grund

Tre lokalt forankrede investorer sætter gang i stor byfornyelse i Holstebro og lægger opgaven i hænderne på lokal entreprenør

En modernisering af Nørreport i Holstebro - et område, hvor en lokal politistation blev lukket i 2016 - er netop sat i værk.

Bag projektet, der går under navnet NørreportHusene, står de tre investorer med lokal tilknytning; investor Knud Lundgaard-Karlshøj, direktør Uffe Hardam og totalentreprenør John Gråkjær. Sidstnævnte er også manden bag firmaet, som står for opførelsen af projektet, Gråkjær Erhverv.

Det er en stor anerkendelse, at både Knud og Uffe har valgt os til at bygge. Holstebro har trængt til fornyelse længe, og vi glæder os over at være med til at udvikle og forny vores hjemby Entreprenør og investor John Gråkjær

Byggeriet kommer til at bestå af to identiske etagebyggerier med 30 lejligheder og erhverv i Holstebros nordlige bymidte.

De to etagebyggerier opføres i fem etager, hvor den øverste etage består af penthouselejligheder. På etagebyggeriernes 1.-3. sal er der lejligheder til udlejning. I stueetagen opføres der erhvervslokaler til udlejning, og der etableres desuden parkeringspladser.

De typiske bolig-etager består af fire lejligheder på op til 100 kvm. Disse er indrettet som henholdsvis to- og treværelseslejligheder med entre, badeværelse og køkken-alrum med udgang til egen altan. Penthouse-etagen består af tre store lejligheder med stor altan, hvoraf to af lejlighederne er med ekstra værelse og badeværelse.

NørreportHusene bliver en del af en større omdannelsesproces, hvor også kæden Rema 1000 har investeret i en byggegrund. Boligprojektet bliver derved del af et område med dagligvarebutik og café samt grønne arealer, lyder det i en pressemeddelelse.

Et samarbejde med historie

Det er ikke første gang, Knud Lundgaard-Karlshøj og John Gråkjær arbejder sammen, og med tiden har de skabt både et forretningsmæssigt og venskabeligt forhold til hinanden.

- Det hele startede i 1984, da Gråkjær byggede en grisestald for mine forældre. Siden er det blevet til et fitnesscenter og flere lejligheder i København samt adskillige rækkehuse i Ballerup Kommune, siger Knud Lundgaard-Karlshøj i pressemeddelelsen.

Relationen mellem John Gråkjær og Uffe Hardam udspiller sig via et lejemål på Fabersvej 15 i Holstebro, hvor både Gråkjær og Kirstine Hardam A/S driver virksomhed fra.

- Det er en stor anerkendelse, at både Knud og Uffe har valgt os til at bygge. Holstebro har trængt til fornyelse længe, og vi glæder os over at være med til at udvikle og forny vores hjemby, fortæller John Gråkjær.

Byggeriet påbegyndes august 2023, og indflytning i byggeriets bolig- og erhvervsfaciliteter vil ske medio 2025, hvor NørreportHusene står færdige.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125