23948sdkhjf

Kontorbygning på Sjælland bliver til institution ved Silkeborg

22 moduler bliver til én daginstitution 

Modulproducent ABC Pavilloner melder om stigende efterspørgsel på leje af daginstitutioner, og Engesvang-virksomheden er nu i gang med at opføre en midlertidig daginstitution i Virklund syd for Silkeborg i totalentreprise.

Børnehuset Korshøjvej, som daginstitutionen kommer til at hedde, opbygges af genanvendelige moduler, der tidligere har været anvendt til opførelsen af en midlertidig skole på Sjælland og en kontorbygning i Aarhus.

Institutionen nær Silkeborg fordeler sig på 22 moduler, breder sig over 896 kvm og skal huse godt 100 børnehave- og vuggestuebørn plus 20 ansatte.

- I opførelsen af Børnehuset Korshøjvej har vi stort fokus på, at så mange materialer og byggekomponenter som overhovedet muligt bliver genanvendt i stedet for at ende som affald, forklarer afdelingsleder i ABC Pavilloner, Dennis Holm Vegeberg, i en pressemeddelelse.

Det indebærer blandt andet, at Institutionen opbygges af en type multimoduler, hvor op mod 75 pct. af materialerne genanvendes.

Desuden placeres byggeriet på skruefundamenter, som er genanvendelige og ifølge ABC Pavilloner reducerer CO2-udledningen sammenlignet med traditionelt byggeri på betonfundamenter.

Tid og penge

Projektet ved Silkeborg er langt fra det første fra ABC Pavilloners hånd. Tidligere i år leverede modulproducenten for eksempel en tilsvarende institution til Resenbro øst for Silkeborg.

Tid er ifølge Dennis Holm Vegeberg én af årsagerne bag den stigende efterspørgsel på leje af moduler.

- Dette muliggør, at et en institution som Børnehuset Korshøjvej, der kun skal bruges i en tidsbegrænset periode, kan stå færdig i løbet af bare få måneder, siger afdelingslederen og tilføjer:

- Som følge af inflationen og byggebranchens stigende omkostninger til byggematerialer oplever vi derudover, at det bliver mere attraktivt at leje moduler, da udgifterne hertil fastsættes fra starten.

Byen var tæt på fuldt bebygget

Opførelsen af daginstitutionen i Virklund skyldes ifølge bygherrerådgiver ved Silkeborg Kommune, Ingelise Thune, først og fremmest kommunens befolkningsvækst, som øger behovet for flere institutionspladser til de mange nye børn.

- Det har været en udfordring at finde en egnet placering til en permanent institution i Virklund, simpelthen fordi byen allerede er tæt på fuldt bebygget. Vi har derfor måttet søge om dispensation til at kunne opføre en midlertidig institution i Virklunds industriområde. Efter en udbudsrunde faldt valget på ABC Pavilloner grundet deres ekspertise i blandt andet midlertidigt modulbyggeri, lyder det fra Ingelise Thune.

De midlertidige moduler til Børnehuset Korshøjvej i Virklund udlejes for en periode på op til fem år i første omgang.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11