23948sdkhjf

Otte millioner skal give "spøgelseshus" nyt liv

Nu er facaden skraldet af parkeringshuset ved AKKC, og der er afsat næsten otte millioner kroner til at renovere

Ituslåede ruder, krydsfinér døre og graffitimaling har længe været fast inventar i parkeringshuset ved Aalborg Kongres og Kultur Center. I folkemunde kaldet Aalborgs 'spøgelseshus'.

Men nu er en større renoveringen af det centrale parkeringshus gået i gang - både ude og inde.

To nye gavlmalerier

- Vi har pillet facaden ned, og det meste skal skiftes. På facaden mod hotellet og på nord-siden kommer to store gavlmalerier, afslører Frode Nielsen, der er centerchef for parkering, vagt og service hos Aalborg Kommune.

- Der kommer også ny elevator, nye led-lys over det hele, dørene bliver skiftet og der bliver trukket nyt vand til brandslagerne.

Antallet af parkeringspladser forbliver det samme. Dog vil parkeringshuset blive noget mere indbydende at vælge til i fremtiden.

Næsten 8 millioner sat af

I 2002 stod parkeringshuset færdig og blev taget i brug. Det er altså 21 års slid, der nu skal gøres op for. Og det er der afsat en pose penge til fra kommunens budget.

- Man har ikke rigtig vidst, om det skulle rives ned, og det er grunden til, at vi først begynder nu, fortæller han.

Efter det blev besluttet, at parkeringshuset skulle renoveres frem for at rives ned, blev der afsat 7,9 mio. kr. til denne renovering i budgettet.

- Det skulle gerne ende med at blive et dejligt sted at komme, siger Frode Nielsen.

Især de to store gavlmalerier kommer til at være en stor, synlig ændring. Men hvem kunsterne bag bliver, er endnu hemmeligholdt.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109