23948sdkhjf

Forsyningsselskab sender udstyr til krigshærgede Ukraine

Donationen omfatter to mobile varmecentraler og en nødgenerator 

Tre lastbiler lastet med to mobile varmecentraler og en nødgenerator har Aalborg Forsyning doneret til Ukraine. 

Udstyret skal hjælpe med at opretholde og genopbygge den kritiske infrastruktur på forsyningsområdet i det krigshærgede land, lyder det i en pressemeddelelse.

Her fremgår det videre, at det har indgået i Aalborg Forsynings nødberedskab for varmeforsyningen, men at det ikke har været i brug i en årrække. 

- Jeg ser det som det eneste rigtige, at vi i Aalborg Forsyning støtter Ukraine i den ulykkelige og svære situation, de er i, lyder det fra Per Clausen, der er bestyrelsesformand i Aalborg Forsyning.

De mobile varmecentraler er på hver 3 MW. Det svarer til, at hver varmecentral kan opvarme en mindre landsby eller 1.400 danske huse. Nødgeneratoren kan levere strøm til et mindre sygehus svarende til cirka 100 danske husstandes årlige forbrug.

- Varmecentralerne og nødgeneratoren er af god kvalitet og fuldt funktionsdygtige, og de blev serviceret inden afsendelse. Der er tale om udstyr, som vi har vurderet, at vi kan undvære, og det vil derfor ikke påvirke vores nødberedskab, at det doneres. Derimod håber jeg, at udstyret vil gøre en forskel for befolkningen i Ukraine, siger Aalborg Forsynings adm. direktør, Søren Gais Kjeldsen.

Donationen er sket efter henvendelse fra Energistyrelsen, og det er den tredje, Danmark har sendt afsted siden årsskiftet for at hjælpe med akut genopbygning af ødelagt infrastruktur i Ukraine. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078