23948sdkhjf

Første gang i 37 år: Landbrugsskole bygger nyt hovedkvarter

Agroskolen i Hammerum bygger nyt hovedkvarter i Herning, hvor skolen bliver en integreret del af Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier

Ikke siden 1986 har en dansk landbrugsskole bygget nyt hovedkvarter. Men det bliver der nu ændret på.

Byggeplanerne for Agroskolens nye facilieteter er netop blevet godkendt af bestyrelsen for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Placeringen bliver i kernen af Herningsholms campusområde på Lillelundvej – med erhvervsskolens  ungdoms- og erhvervsuddannelser på den ene side og Lillelund Engpark på den anden. 

Her kan skolens elever indgå i fællesskabet med de andre uddannelser, men har også mulighed for at være sig selv med udsigt til grønne arealer.

- Med flytningen ønsker vi at skabe et åbent hus, der ikke kun fremmer landbrugsfaglige kompetencer, men også præsenterer landbrugserhvervet for omverdenen og inviterer lokalsamfundet indenfor. Det er designet til at være mere end bare en skole og vil også fungere som et moderne forsamlingshus, der kan huse en bred vifte af aktiviteter som fællesspisninger, foredrag, kurser og foreningsarrangementer, siger Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, i en pressemeddelelse.

Fællestræk med staklader

I planerne er der lagt vægt på, at det skal være et markant byggeri, der både tjener sine funktioner og er smukt at se på. Byggeriets konstruktion får mange fællestræk med staklader, som i landbruget fortrinsvis har tjent det formål at sikre opmagasinerede afgrøder. Det har også været vigtigt at skabe et socialt og hjemligt samlingssted, der fremmer fællesskab.

Skolen bliver bygget med plads til 100 elever og mulighed for at udvide til 200. Desuden bliver skolehjemmet i Herning udvidet til at kunne rumme 250 elever. Samtidig bygger BRF-Fonden et af deres tre håndværkskollegier i tilknytning til Herningsholm og tæt på den nye landbrugsskole.

 Et advisory board med repræsentanter fra branchen har rådgivet under planlægningen af den nye skole. 

Den vil koste 35-40 mio. kr. og forventes at stå færdig i 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11