23948sdkhjf

Parti vil have stoppet retssag mod fagmedie

Alternativet vil have stoppet stævningen fra By & Havn mod Fagbladet Ingeniøren 

Københavns Kommunes Borgerrepræsentation bør tage stilling til den stævning, som bygherren bag Lynetteholm, Udviklingsselskabet By & Havn I/S, har indgivet mod Fagbladet Ingeniøren.

Det mener partiet Alternativet, ifølge borgerrepræsentant i partiet, Emil Sloth Andersen. Det skriver Fagbladet Journalisten.

Partiet har, ifølge Journalisten, efter et ekstraordinært gruppemøde besluttet at stille et forslag, som skal behandles på Borgerrepræsentationens møde d. 25. august.

- Vi ser gerne, at Borgerrepræsentationen siger helt tydeligt, at det er en politisk sag, og at By & Havns mandat er byudvikling og afvikling af metrogæld. De skal ikke ind og bestemme over ytringsfrihedens grænse, udtaler Emil Sloth Andersen til Journalisten.

Trak formulering tilbage

By & Havn har stævnet lederskribenten og den ansvarshavende chefredaktør hos Fagbladet Ingeniøren for uberettigede og ærekrænkende ytringer og dermed overtrædelse af straffelovens § 267 i forbindelse med mediets leder d. 28. april. 

I lederen blev processen omkring de hydrauliske undersøgelser af Lynetteholms påvirkning på Østersøen, kaldt for "korrumperet". En formulering som Fagbladet Ingeniøren dog trak tilbage straks efter. 

By & Havn har også klaget over mediet til Pressenævnet, da bygherren mener, Fagbladet Ingeniøren i flere artikler om Lynetteholm har overskredet kodeks for god presseskik.

By & Havn kræver, at Fagbladet Ingeniøren betaler 50.000 kroner i erstatning. Derudover kræver bygherren også, at fagbladet skal anerkende at en række udsagn i lederen af 28. april 2023 har været uberettigede og ærekrænkende, og at de skal fjerne lederen fra E-avis udgaven, samt at indholdet af dommen bliver offentliggjort på et synligt sted.

Artiklen er en del af temaet Lynetteholm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125